MY KTEO

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΝΕ Εύβοιας: Στα ημίμετρα της Κυβέρνησης,κανείς συμβιβασμός-Καταγγελίες για σχολεία της Εύβοιας


Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν, να παίζουν με εμας και τις οικογένειες μας, να φαντάζονται ''κανονικότητες'' και ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.
Αφου μας είπαν πως ''χαίρονται για την κατανόηση που δείχνουν οι μαθητές'' προκαταβολικά, αφου
μας έδωσαν να καταλάβουμε πως ''είναι ατομική μας ευθύνη να προστατευτούμε στο σχολείο μας'', συνεχίζουν να μας προκαλούν...

Τα μεγάλα λόγια του υπουργείου πως ''είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων''  και της υπουργού Κεραμέως ότι η μάσκα ''είναι ότι πιο πολύτιμο διαθέτουμε αυτή τη στιγμή'', πήγαν ''περίπατο'' από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας των σχολείων.
Πιο συγκεκριμένα στην Εύβοια :
Στο 1ο ΓΕΛ η πλειοψηφία των τμημάτων είναι με πάνω απο 27 μαθητές
Στο 3ο ΓΕΛ όχι μέτρα για τον κορονοϊό δεν πήραν, αλλά αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τμήματα!!! και να είναι 30 μαθητές ανά τάξη
Στο 2ο ΓΕΛ οι απαραίτητες αποστάσεις  ''χάθηκαν'' και οι μαθητές βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο
Στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ δεν έχει παρθεί κανένα απολύτως μέτρο
Στο λύκειο Ψαχνών τα 25 άτομα ανά τάξη είναι ο κανόνας
Στο Γυμνάσιο Λίμνης δε μπήκαν σε τάξη γιατί δεν υπήρχαν καθαρίστριες να καθαρίσουν!!!
Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Σκύρου οι μάσκες ''έχασαν το πλοίο'' και δεν έφτασαν ποτέ
Οι μαθητές στoιβάζονταν σα σαρδέλες στο πρωινό μάζεμα, η απουσία αντισηπτικών ήταν εμφανής, όσο για τις μάσκες στα μισά σχολεία της περιοχής ψάχνουμε ακόμα να τις βρούμε και στα υπόλλοιπα ,μάλλον πήραν ''μέτρα'' από το κεφάλι του Χουλκ ή μας τις έφεραν για πτώση απο αλεξίπτωτο!!!
Κυβέρνηση, υπουργείο και τοπικές αρχές μας κάνουν ξεκάθαρο ποιούς ''δουλεύουν'' και για ποιούς δουλεύουν...
.... Κουνάνε το δάχτυλο και κοροϊδεύουν την νέα γενιά, πως τάχα “φταίμε εμείς” για την έξαρση της πανδημίας, τη στιγμή που “τζογάρουν” με τις επιλογές τους την υγεία των μαθητών. Αντί να απολογηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία, τα ρίχνουν όλα στους μαθητές, αν θα φοράνε ή όχι μάσκα, αν θα πλένουν ή όχι τα χέρια τους, δηλαδή, αν θα κάνουν ό,τι προστάζει η κοινή λογική… Και η ευθύνη της κυβέρνησης πάει περίπατο…
....Μας λένε ότι δήθεν δεν προλάβαιναν σε 4 μήνες να τα λύσουν όλα στα σχολεία μας ή ότι το να είμαστε 15 μαθητές ανα τάξη αποτελεί ''κόστος''.

Πρόλαβαν να νομοθετήσουν την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη απο 22 σε 25!!!
Πρόλαβαν να κάνουν όλα τα οικονομικά χατίρια σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες ...
Πρόλαβαν να ξοδέψουν εκατομμύρια (πάνω από 4 δισ.) στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, για να οργανώνουν αποτελεσματικότερα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ επιθετικές ενέργειες σε βάρος άλλων λαών, ισοπεδώνοντας και ξεριζώνοντάς τους, κλιμακώνοντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή για το ποιος θα βάλει στο χέρι ενεργειακές πηγές, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την τουρκική προκλητικότητα.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ,
ΤΕΡΜΑ ΤΟ ''ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑ'' ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ! 
Οι μαθητές δεν θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση
να κάτσουμε στ’ αυγά μας!

Θα διεκδικήσουμε:
Nα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών.
Να δοθεί άμεσα κρατικό κονδύλι για να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός
Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, να απολυμανθούν και να απολυμαίνονται όλα τα σχολεία τακτικά.
Να καταργηθεί κάθε νομοθετική διάταξη που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία, που προβλέπει την είσοδο της αστυνομίας!!!
Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με τα ΜΜΜ, να πυκνώσουν τα δρομολόγια.
Να εξασφαλιστούν άμεσα κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα  

     Η νέα σχολική χρονιά πρέπει να σημαδευτεί από αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες για σχολείο και ζωή με δικαιώματα!
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα, στο πλάι των μαθητών γιατί μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς...!!!
Καλούμε τους όλους τους μαθητές της περιοχής σε αγωνιστικό ξεσηκωμό! Καλούμε τα 5μελή και 15μελή, τους προέδρους των συμβουλίων να οργανώσουν την συζήτηση και την διεκδίκηση σε κάθε σχολείο. Να ενώσουν την φωνή τους με του συμμαθητές τους απο τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής και ολόκληρης της χώρας που αυτήν την ίδια στιγμή βρίσκονται σε αναβρασμό!
Με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης μέσα από τα μαθητικά συμβούλια και το δίκιο των αιτημάτων τους, όλοι οι μαθητές να μπουν μπροστά, να κάνουν τα σχολεία τους ''κάστρα αντίστασης και αγώνα'' και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαιώμά τους στη μόρφωση και τη ζωή.