MY KTEO

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Β. Αποστόλου - Μ. Χατζηγιαννάκης: Με τις πλάτες της κυβέρνησης έμειναν οι εργαζόμενοι στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι “οικειοθελώς” άνεργοι;


Το θέμα των ομαδικών απολύσεων υπό τον μανδύα της οικειοθελούς αποχώρησης στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι στο Μαντούδι τον προηγούμενο Μάιο έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που είχαν επισκεφτεί τις ημέρες των εκατοντάδων απολύσεων την περιοχή, δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις από τη Διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να υπογράψουν έγγραφα “εθελούσιας” αποχώρησης. Το “όχημα” της Διοίκησης για να εγκλωβίσει τους πρώην πλέον εργαζόμενους ήταν ψευδεπίγραφες υποσχέσεις για προτίμηση επαναπρόσληψης στο μέλλον και για δικαίωμα λήψης του επιδόματος ανεργίας, με τις ευλογίες μάλιστα των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας, οι οποίοι υπερασπίστηκαν στις σχετικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου τις δόλιες τακτικές της εταιρείας.

Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, δυστυχώς δικαιώθηκαν τα όσα υποστήριζε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς οι απολυμένοι έκαναν αιτήσεις προς τον ΟΑΕΔ για να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, αιτήσεις που προφανώς απορρίφθησαν καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας για το κατά πόσο προτίθεται να λάβει μέτρα προστασίας και θωράκισης των εκατοντάδων ανθρώπων που, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, βρέθηκαν στον δρόμο, καθώς και εάν ανήκει στις προθέσεις της κυβέρνησης η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να υπάρξει κάποια αντίδραση στα επανειλημμένα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.