MY KTEO

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Κέκης: Να σταματήσει τώρα η λειτουργία της ανεξέλεγκτης χωματερής στην Κύμη!


Δεχτήκαμε καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κύμης σήμερα το πρωί για την έντονη μυρωδιά που βγαίνει από καπνό στην ανεξέλεγκτη χωματερή στην Κύμη.  Καπνός που προέρχεται
από την εκδήλωση της πυρκαγιά στις 31/7/20 όταν τα καιόμενα σκουπίδια μπαζώθηκαν με χώμα και όλο αυτό το διάστημα λειτουργούν σαν καμίνι με αποτέλεσμα τον σημερινό έντονο καπνό.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και στον χώρο θα μεταβεί υδροφόρα και σκαπτικό μηχάνημα .     
Η υγεία των κατοίκων της περιοχής στην Κύμη αλλά και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζει να επιβαρύνεται από τις τοξικές ουσίες που εκπέμπονται στον αέρα .
Λίγες ημέρες μετά την παρέμβαση μας στο Δ.Σ. στις 27/8/20 και το Δελτίο Τύπου ξαναέρχεται στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα των της χωματερής και των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Σήμερα και μετά την εκδήλωση του καπνού φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ η οριστική λύση που είναι η έναρξη της λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Κύμη και η αποκατάσταση-απορρύπανση του περιβάλλοντος χώρου.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει την κοροϊδία και να επισπεύσει τις διαδικασίες που  χρειάζονται για την φύλαξη, την ενεργοποίηση των δεξαμενών νερού για πυρόσβεση στο χώρο και την  έναρξη της λειτουργίας των Σ.Μ.Α. στην Κύμη και στο Αλιβέρι.