Υλικά Συνταγής:
1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ καυτερή πάπρικα
1 κ.σ μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την εύκολη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄. Σβήνουμε με το τσίπουρο.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
www.argiro.gr
1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ καυτερή πάπρικα
1 κ.σ μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την εύκολη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄. Σβήνουμε με το τσίπουρο.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
www.argiro.gr