MY KTEO

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη δημάρχου Κύμης Αλιβερίου και αντιδημάρχου στο Υπουργείο Εμπορίου για την Κυριακάτικη αγορά των Κονιστρών

Τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμουλίδη στο αρμόδιο Υπουργείο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί (4-9-2020) ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Εύβοιας Σπύρου Πνευματικού κύριος Νίκος Φατούσης προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της διατήρησης της κυριακάτικης αγοράς των Κονιστρών.
Η συνάντηση κανονίστηκε ύστερα από διαμεσολάβηση του Βουλευτή Σπύρου Πνευματικού ο οποίος λόγω έκτακτου χειρουργείου στο Κ.Α.Τ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αλλά εκπροσωπήθηκε από τον στενό του συνεργάτη Νίκο Φατούση.
Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θ Μπουραντάς, ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Κ. Δημάς και ο κ. Ν. Φατούσης εξέθεσαν στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με την μακρόχρονη ιστορία της κυριακάτικης αγοράς των Κονιστρών, την απόφαση που έχει πάρει για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο και το έντονο αίτημα πολιτών και εμπόρων για τη συνέχιση της.

Ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σταμουλίδης δεσμεύτηκε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου θα λειτουργήσουν τάχιστα για την εξέταση του αιτήματος ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της η κυριακάτικη αγορά των Κονιστρών με εκατό χρόνια λειτουργίας η οποία αποτελεί ένα σημαντικό έθιμο για τον τόπο και τους δημότες της.