MY KTEO

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που αναμένεται να "χτυπήσει" την Εύβοια τις επόμενες ώρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Σαμαράς, Αλέξανδρος Θεοδώρου, Κότσαρης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Ζέρβας, η Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού Μαρία Σαμαρά-Μπότη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνώστου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Καραγιάννης Νίκος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚΑ Βασίλης Στρουμπούλης.

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου από χθες το μεσημέρι προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών με στόχο την προστασία των πολιτών. Έγινε έλεγχος και καθαρισμός στα φρεάτια, στα ποτάμια και τα ρέματα με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων και έγινε επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή και τα χωματουργικά μηχανήματα θα βρίσκονται σε ετοιμότητα με τους χειριστές έτοιμους να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Θα πραγματοποιείται συνεχής έλεγχος στα ποτάμια και τα ρέματα για να διανοίγονται αμέσως αν τα νερά της βροχής παρασύρουν φερτά υλικά καθώς η συγκέντρωση τους σε μεγάλους όγκους επιφέρουν σοβαρούς κινδύνους.