MY KTEO

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κύμης: Καμιά υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης!


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης καταγγέλλει στους κατοίκους της περιοχής την συνεχιζόμενη απαξίωση του Νοσοκομείου μας λόγω χρόνιων ελλείψεων, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που δεν έχει ως προτεραιότητα την Υγεία και την ανθρώπινη ζωή,
αντιθέτως τις θεωρεί «κόστος και ευκαιρία για επιχειρηματική δράση». Ελλείψεις που οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας μας και στην ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου για τον λαό της περιοχής.
Τεράστιες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνώντων που μειώνουν και διατηρούν τον προϋπολογισμό για την Υγεία σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.
Έτσι, ενώ το νοσοκομείο μας διαθέτει 2 ορθοπεδικούς δε γίνονται χειρουργεία αφού δεν υπάρχει κονδύλι για να καλύψει την αγορά των αναγκαίων υλικών. Ακόμη, το Καρδιολογικό τμήμα, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμά εφημεριών καθώς έχει απομείνει ένας Καρδιολόγος μετά την αποχώρηση των δύο επικουρικών. Επίσης, πολύ σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται από την αρχή του καλοκαιριού, όπου 5η Υγειονομική Περιφέρεια για να μπαλώσει τα κενά που επίσης έχει το Κέντρο Υγείας Σκύρου, αποφάσισε την μετακίνηση Ιατρικού προσωπικού που καλύπτει τα Περιφερειακά Ιατρεία και το πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία για αρκετές μέρες να μη λειτουργούν, να υπάρξουν κενά στην κάλυψη των εφημεριών, ενώ οι εναπομείναντες ιατροί να εργάζονται κάτω από εξοντωτικές συνθήκες προκειμένου να λειτουργούν η Παθολογική κλινική και τα Επείγοντα Περιστατικά. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τη απόφαση της ΥΠΕ για παράταση αυτής της κατάστασης και για τον μήνα Σεπτέμβριο, αφού 3 ιατροί εξαντλώντας τα όρια αντοχής τους βγήκαν σε αναρρωτική άδεια ενώ άλλοι 2 ιατροί έκαναν αίτηση μετακίνησης.
Όλα αυτά οδηγούν στην αδυναμία λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και των Επειγόντων Περιστατικών πέρα από την πρωινή βάρδια, υποβαθμίζοντας δραματικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου!
Όπως βλέπουμε, μετά από τόσους μήνες πανδημίας, η Κυβέρνηση χωρίς να έχει κάνει τίποτα για να θωρακίζει την Υγεία προσπαθεί με αυτοσχεδιασμούς να καλύψει τα κενά εκ των ενόντων, αποδυναμώνοντας ένα Νοσοκομείο. Η ενέργεια αυτή υποδηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση να μην γίνουν προσλήψεις αλλά να καλυφθούν τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού.
Θεωρούμε πως η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση υπονομεύοντας και απαξιώνοντας την εύρυθμη λειτουργία του αφού λιγότερο προσωπικό θα χρειαστεί να εργάζεται σε αυξημένες συνθήκες εντατικοποίησης λόγο του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τόσο του προσωπικού και στις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας προς του κατοίκους της περιοχής μας.
Καλούμε το λαό και τους φορείς της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής σε
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου
στην πλατεία Κύμης, Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη, στις 7μμ
Οργανώνουμε την αντίστασή μας στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία όχι ως αγαθό, αλλά ως κόστος, ακόμη και εν μέσω πανδημίας.
Με την παρουσία μας στις κινητοποιήσεις να ακυρώσουμε την απόφαση υποβάθμισης του Νοσοκομείου. Συντονισμένα παλεύουμε για:
           Να ανακληθεί η απόφαση της 5ης ΥΠΕ για μεταφορά γιατρών από το Νοσοκομείο Κύμης. Να σταματήσει άμεσα η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου.
           Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
           Μονιμοποίησή όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).
           Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.
           Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία για όλους.