MY KTEO

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη


Μετά από την ανακοίνωση που έκανε η Ειδική Διαχείριση σε Διευθυντικά Στελέχη της ΛΑΡΚΟ και έχει σχέση με το σταμάτημα της λειτουργίας της 31.12.2020 τα Δ.Σ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ έκτακτα συνεδρίασαν σήμερα Παρασκευή 11.9.2020 και αποφάσισαν:

1.     Εντός της ερχόμενης εβδομάδας απαιτούμε συναντήσεις με την Ειδική Διαχείριση και το αρμόδιο Υπουργείο για να μας ενημερώσουν τι πρόκειται να γίνει με τους εργαζόμενους.
2.     Στις 18.9.2020 ημέρα Παρασκευή όλα τα Εργοτάξια θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις με θέμα Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις προτείνοντας στους Εργαζόμενους 24ωρη Πανλαρκική απεργία και κάθοδο στην Αθήνα.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως συνέχεια του 8-μηνου αγώνα συνεχίζουν να απαιτούν το σταμάτημα της Ιδιωτικοποίησης έχοντας τεκμηριωμένες προτάσεις που συμφέρουν τους ίδιους και το δημόσιο συμφέρον συνολικά.
Καλούμε όλα τα Σωματεία από όλους τους κλάδους να συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνας μας που απαιτούμε
 •         Την διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τον ενιαίο χαρακτήρα που έχει εργοστάσιο και Μεταλλεία κάτω από το Δημόσιο Έλεγχο.
 •         Την ανάπτυξη της σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες δυνατότητες που έχει.
 •         Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει στην εταιρεία μέχρι του τέλος του χρόνου.