MY KTEO

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη στήριξη του ψηφίσματος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κύμης – Μειοψήφησε ο Αντιδήμαρχος Κύμης


Τη στήριξη του ψηφίσματος (δείτε εδώ) του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κύμης, που κάνει λόγο για υποβάθμισή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κύμης Αλιβερίου στη χθεσινή συνεδρίαση του.
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ήταν εκείνος που διαφοροποιήθηκε, κάνοντας λόγω με τη σειρά του για αναβάθμιση κι όχι υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Η στάση του αυτή μόνο ως τυχαία δεν πρέπει να λογίζεται,  σύμφωνα τουλάχιστον με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αρετή Μπάτσα. «Κάποιοι έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγεία και κρατούν αυτή τη στάση. Ο Αντιδήμαρχος έχει τη δική του άποψη και οφείλεται και στην προσωπική σχέση που έχει με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Σερέτη. Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο εργαζομένων» είπε η κ. Μπάτσα και κατηγόρησε τον Αντιδήμαρχο ότι δεν λέει την αλήθεια ότι δεν κλήθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 9ης Σεπτεμβρίου. Επίσης η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κάλεσε τον Δήμαρχο να απαντήσει με ποιον τάσσεται. Με τον Αντιδήμαρχο Κύμης ή με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρό Γιώργο Ζέρβα, που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση και στην ουσία συμφώνησε με τα λεγόμενα του Συλλόγου Εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, στην τοποθέτηση του ήταν ξεκάθαρος. «Το Νοσοκομείο Κύμης είναι από τα καλύτερα περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσπαθούμε να γίνει ακόμα καλύτερο. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να διεκδικεί το καλύτερο, ακόμα και αν οι διεκδικήσεις του είναι μαξιμαλιστικές. Εμείς λέμε ναι στους αγώνες τους, τασσόμαστε  στο πλευρό τους και προσυπογράφουμε το ψήφισμά».