MY KTEO

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Δάσκος: Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Εύβοιας


Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Εύβοιας δήλωσε στο eviatop ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εύβοιας Γρηγόρης Δάσκος

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αισιοδοξία προς όφελος όλων μας.
Ήδη οι διευθυντές των σχολικών μονάδων ενημερώνουν τους γονείς των σχολείων τους για την αναγκαιότητα των μέτρων προφύλαξης και οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν στους μαθητές/τριές τους να λαμβάνουν τα μέτρα που οι ειδικοί του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ συνιστούν.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να επισημάνω την ανάγκη για την προσπάθεια που όλοι όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί – δήμοι), πρέπει να κάνουν, ώστε να εφαρμόζονται τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας – απολυμαντικά – καθαριότητα σχολείων), όπως τα ορίζει η πολιτεία.
 Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχουν οι Δήμοι με τους οποίους υπάρχει άριστη συνεργασία, στον τομέα της καθαριότητας και της συντήρησης των διδακτηρίων.
Σε ότι αφορά κενά σε σχολεία της Εύβοιας, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά την πρώτη φάση διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λόγω αδειών που προκύπτουν κάθε χρόνο αυτήν περίοδο, αναμένεται από το ΥΠΑΙΘ η άμεση κάλυψή τους τις επόμενες ημέρες ώστε να λειτουργήσουν πλήρως όλα τα σχολεία της Εύβοιας. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας ήδη έχει ενημερώσει το ΥΠΑΙΘ για τις ανάγκες μας σε εκπαιδευτικούς.