MY KTEO

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης: Μια οφειλόμενη απάντηση…


Εννιά μέρες μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην Κύμη ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας θυμήθηκε η Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση!

Δεν περιμέναμε βέβαια αυτοκριτική από το πρώην κυβερνών κόμμα για την πολιτική του στην Υγεία,

αλλά αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως σε μια ολόκληρη ανακοίνωση δε βρήκε μια κουβέντα να πει για τις ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης. Αντίθετα στη μισή ανακοίνωση καταφέρεται ενάντια στο Σύλλογό μας που πήρε τη σημαντική πρωτοβουλία της διοργάνωσης της συγκέντρωσης.

Όμως καλό είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάνε για σχοινί!

Αλήθεια είναι να πανηγυρίζει κανείς που έβαλε την τελική ταφόπλακα σε ένα εργοστάσιο της περιοχής μας, την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, το οποίο εκτός των άλλων, αν λειτουργούσε σήμερα θα μπορούσε να συμβάλει από την πρώτη φάση της πανδημίας στην παραγωγή μασκών και άλλων ΜΑΠ που έλλειπαν ακόμη και από εμάς τους υγειονομικούς;

Μήπως πρέπει να είναι κάποιος ικανοποιημένος γιατί ένα ολόκληρο Νοσοκομείο στηρίζεται σε προσωπικό με ημερομηνία λήξης, σε επικουρικούς γιατρούς και συμβασιούχους νοσηλευτές; Είναι ή δεν είναι αυτή πολιτική που έφερε σήμερα το Νοσοκομείο Κύμης σε δύσκολη κατάσταση με τη λήξη των συμβάσεων;

Άραγε, πόσο διαφέρει η τοποθέτηση καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για να καλύπτει τόσο το Κ.Υ. όσο και το Νοσοκομείο Κύμης, από την πρακτική της ΝΔ σήμερα να στέλνει για εφημερίες στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου γιατρούς που υπηρετούν στα Περιφερειακά και Αγ. Ιατρεία της περιοχής και εκτελούν εφημερίες στο Νοσοκομείο Κύμης;

Φτάνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να λέει προκλητικά πως οι εκατοντάδες κατοίκων της περιοχής μας και δεκάδες φορέων  που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και συνυπέγραψαν το κείμενο των αιτημάτων υπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να μη «τσιμπίσουν» στις διάφορες προσπάθειες αποπροσανατολισμού του κοινού αγώνα μας  για:

           Καμιά υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης. Για να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση της ΥΠΕ για μετακίνηση γιατρών.

           Πλήρη στελέχωση, με μόνιμο προσωπικό, του Νοσοκομείου Κύμης, των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων, του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.

           Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

 

ΥΓ 1:  Σας γνωρίζουμε πως το κάλεσμα του Συλλόγου μας ήταν ανοιχτό στο λαό της περιοχής. Δεν αποστείλαμε καμιά ιδιαίτερη πρόσκληση σε κανένα πολιτικό κόμμα ή βουλευτή και βεβαίως στη συγκέντρωση δε στερήσαμε το λόγο από κανέναν!

ΥΓ 2: Άραγε η ΟΜ Κύμης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε βγάλει ανακοίνωση στήριξης της συγκέντρωσης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γλυκός που μίλησε στη συγκέντρωση δεν είναι στο ίδιο κόμμα με τη Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ;