MY KTEO

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων


Σημαντική παρέμβαση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στο Δήμο Καρύστου πραγματοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020, θέτοντας αυτά τα ζητήματα σε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης.

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για να «σπάσει» άμεσα το πολυάριθμο τμήμα της Α τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, για χωρισμό και των υπόλοιπων πολυπληθών τμημάτων, καθώς και για την πρόσληψη άλλων 3 καθαριστριών πλήρους ωραρίου με προοπτική μονιμοποίησης όλων όσων εργάζονται τώρα, υιοθετήθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αναγνώριση των παραπάνω στοιχειωδών αναγκών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας καταρρίπτει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πως έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Άλλωστε, αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν καταρρεύσει από την πραγματικότητα που βιώνουν εδώ και δύο βδομάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Πραγματικότητα που τους έχει θέσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με ακριβώς αυτά τα αιτήματα.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να αξιοποιηθούν από τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας, τους εκπαιδευτικούς και τα Συμβούλια των Μαθητών για να ενταθεί η διεκδίκηση προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Ολόκληρη η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο:

1.         Να αποσταλεί έγγραφη διαμαρτυρία για τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα προς τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας. Να απαιτήσουμε την πρόσληψη εκπαιδευτικών άμεσα, με τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών το Σεπτέμβρη, τόσο για την κάλυψη των κενών στη δευτεροβάθμια όσο και για το «σπάσιμο» τμημάτων.

Να διευκρινίσουμε πως το «σπάσιμο» των τμημάτων μπορεί να υποστηριχθεί στα δύο Δημοτικά της Καρύστου και στο 1ο Νηπιαγωγείο καθώς υπάρχουν αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται, ενώ μπορεί να  αξιοποιηθεί και το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.

2.         Να αποσταλεί έγγραφη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την απόρριψη του αιτήματος για πρόσληψη 11 καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου.

Να απαιτήσουμε να προσληφθούν άλλες 3 καθαρίστριες πλήρους ωραρίου για 1ο Δημοτικό, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Καρύστου και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου για όσες είναι μειωμένου.

Επειδή όλες αυτές οι καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων μας να ζητήσουμε μέχρι την λήξη της φετινής χρονιάς να μονιμοποιηθούν ώστε να μην υπάρχουν και του χρόνου τα ίδια προβλήματα.

3.         Να εγκρίνουμε σήμερα κονδύλι ύψους 4.000 ευρώ για την προμήθεια από το Δήμο τουλάχιστον μίας υφασμάτινης μάσκας σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό ώστε άμεσα να δοθούν, ως ελάχιστη ανακούφιση. (Ο δήμος έχει περίπου 1400 μαθητές και 100 εκπαιδευτικούς με το κόστος μια υφασμάτινης να ανέρχεται περίπου στα 2 ευρώ)

4.         Να ζητήσουμε από το Υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια να πραγματοποιούνται τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία ώστε να συνεχίσει η περιοχή να βρίσκεται στο καλό υγειονομικό επίπεδο όσο αφορά τον Covid-19. Είναι ζήτημα που αφορά τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την υπόλοιπη τοπική κοινωνία!

 

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου

ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς