MY KTEO

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Κουλούρης για την υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κύμης

Εν μέσω πανδημίας αλλά συγχρόνως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όπου ο πληθυσμός στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου και των γύρω από αυτών χωριών, η Υ.Π.Ε. αποφάσισε να μετακινήσει
τους ιατρούς των αγροτικών ιατρείων της περιοχής Κύμης, στην Σκύρο, αφήνοντας στην ουσία τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής χωρίς υγειονομική κάλυψη.
Εκτός από αυτό, οι αγροτικοί ιατροί συμμετέχουν και στις εφημερίες του Νοσοκομείου Κύμης, και συνεπώς με αυτήν την ενέργεια της Υ.Π.Ε. στην ουσία μειώνονται οι εφημερεύοντες ιατροί και αυτό καθιστά επισφαλείς τις εφημερίες ενώ μειώνει παράλληλα και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας και για το Νοσοκομείο Κύμης όσο και για το περιφερειακό ιατρείο της Σκύρου.
Το πολυδύναμο ιατρείο Σκύρου διαθέτει 3 οργανικές θέσεις μόνιμων ιατρών από τις οποίες μόνο μία είναι καλυμμένη, και 2 θέσεις αγροτικών ιατρών και είναι τοποθετημένος ο ένας. Η Υ.Π.Ε. αντί να προκηρύξει τις υπάρχουσες θέσεις και να προσλάβει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό προτίμησε την ανέξοδη λύση των μετακινήσεων υποβαθμίζοντας ουσιαστικά και τις δύο δομές. Σημειώνεται ότι η εξοικονόμηση πόρων για την υγεία την στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον δημοσιονομικοί περιορισμοί και μάλιστα στην καρδιά της πανδημίας η Υ.Π.Ε. όφειλε να στηρίξει και όχι να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες υγείας.