MY KTEO

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή πανελλαδική απεργία


Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών απευθύνει η ΟΕΝΓΕ, στηρίζοντας πλήρως τα αιτήματα των εργαζομένων.

Αναλυτικά:

Η κραυγή αγωνίας έξι (6) διευθυντών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, καθώς επίσης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της υπεύθυνης της πτέρυγας Covid–19 στο Π.Γ.Κ.Ν «Νίκαιας», είναι μια επιπλέον απόδειξη της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται, καταρρίπτοντας έτσι το αφήγημα της Κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στηρίζει τα αιτήματα των συναδέλφων για:

Τη λειτουργία καταλυμάτων που θα στεγάζουν προσωρινά ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι δεν έχουν στέγη ή διαβιούν σε συνθήκες που ευνοούν την υπερμετάδοση.

Την αύξηση της διαθεσιμότητας σε μοριακούς ελέγχους για νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς ειδικών μονάδων.

Τη διάθεση μεταφραστών γλωσσών που ομιλούν οι πολυπληθέστερες ομάδες των μεταναστών.

Την άμεση αποφόρτιση του νοσοκομείου από ασθενείς Covid-19 σε απλή νοσηλεία, με διακομιδή σε άλλα ιδρύματα.

Τον σαφή προσδιορισμό υπό τις παρούσες συνθήκες, του αριθμού κλινών ΜΕΘ και κλινών θαλάμου που θα διατίθενται για ασθενείς με Covid-19. Η διαθεσιμότητα θα αυξάνεται μόνο σε συνθήκες υπερπλήρωσης και των άλλων διαθέσιμων δομών στη Αττική, που απευχόμαστε.

Την ισόρροπη στελέχωση και την ανάπτυξη των Τμημάτων με γνώμονα τις διαχρονικές ανάγκες και όχι μόνο τις συγκυριακές.

Όλοι και όλες στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24/9 και στην συγκέντρωση στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00 μμ.