MY KTEO

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Παπαστεργίου – φιάσκο με μάσκες: Επιστολή -εξώδικο στον Κοντοζαμάνη -Βάζει «στο κάδρο» & Θεοδωρικάκο


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-εξώδικο (σ.σ. υπογράφεται & το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ) έστειλε ο Πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου στον υφυπουργό Υγείας. Η επιστολή που αφορά το φιάσκο με τις μάσκες ήρθε ως συνέχεια της οξείας επίθεση στον κ. Κοντοζαμάνη μέσω δελτίου Τύπου.

Σε αυτή, στην ουσία επαναλαμβάνονται οι ισχυρισμοί του δελτίου Τύπου. Με δύο όμως, άγνωστες μέχρι στιγμής, αξιοσημείωτες προσθήκες:

Την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε από 11/9/20 επιστολή της ΚΕΔΕ για τις προδιαγραφές των μασκών. Με την οποία το ΥΠΕΣ παραπέμπει στο υπουργείο Υγείας. «Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε, ότι σε επιστολή που αποστείλαμε προς το ΥΠ.ΕΣ. την 11-09-2020 για την παροχή διευκρινίσεων για τις προδιαγραφές των μασκών η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου μας απάντησε επί λεξεί ότι «Σε συνέχεια της από 11/09/2020 επιστολή σας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ότι οι τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 53031/24/08/2020 απόφαση του ΥΠΕΣ, είναι εκείνες που εγκρίθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, του Υπουργείου Υγείας.», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, βάζοντας στο κάδρο και τον υΠΕΣ Τάκη Θεοδωρικάκο. Άλλωστε, στην εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών στη διαδικασία αναφέρθηκαν χθες τόσο ο Ν. Χαρδαλιάς όσο και ο Β. Κοντοζαμάνης.
Στο γεγονός ότι οι νέες προδιαγραφές για τις μάσκες δεν έχουν σταλεί ακόμη από το υπουργείο Υγείας στην ΚΕΔΕ «Από εκεί και πέρα επισημαίνουμε ότι μέχρι την ώρα έκδοσης του παρόντος δελτίου τύπου σήμερα, δεν έχει φτάσει στις υπηρεσίες της Κ.Ε.Δ.Ε. το απαραίτητο έγγραφο από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, με τις επαναδιατυπωμένες ορθές προδιαγραφές για την κατασκευή των μασκών που υπολείπονται να κατασκευαστούν και να παραδοθούν στα σχολεία της χώρας, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την ευθύνη της Κ.Ε.Δ.Ε.. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 8 & ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 106 78 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 2132147500, FAX: 210 3820807 Web: www.kedke.gr E-mail: info@kedke.gr Με δεδομένη την ανάγκη οι μάσκες να παραδοθούν άμεσα στους μαθητές κι εκπαιδευτικούς των σχολείων σε όλη τη χώρα, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την ολοκλήρωση της παράδοσης να αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας άμεσα οι νέες προδιαγραφές με την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα», καταλήγει η ΚΕΔΕ.