MY KTEO

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιδράσεις για την αναστολή συναυλιών: "Αρμαγεδδών" για τον κλάδο η απόφαση


Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση για την αναστολή των συναυλιών τις επόμενες 15 μέρες στην Αττική αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα (21/9) εξαπέλυσε σε δηλώσεις της στο enikos.gr η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Κατερίνα Σταματάκη.

«Αυτή η απόφαση είναι ένας "Αρμαγεδδών" για τον κλάδο», σχολίασε η κα. Σταματάκη. «Τις επόμενες 15 ημέρες στην Αττική υπήρχαν μεγάλες παραγωγές και δουλειά για πολλούς εργαζόμενους και η απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή των συναυλιών είναι καταστροφική. Στο Βεάκειο, στην Τεχνόπολη, στο Κατράκειο, στο Ηρώδειο υπήρχαν παραγωγές, όπου επιχειρηματίες είχαν βάλει τεράστια ποσά και σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) με την απόφαση αυτή καταστρέφονται, ενώ πολλοί που ήταν να εργαστούν, στερούνται τους δικαιώματος αυτού».

«Ως κλάδος είμαστε απογοητευμένοι», είπε ακόμη η κα. Σταματάκη, η οποία αναφέρθηκε και σε μία συνάντηση που υπήρξε τη Δευτέρα με το υπουργείο Πολιτισμού, όπου υπήρξε γόνιμος διάλογος και δεν διαφαινόταν τέτοια απόφαση. «Την περασμένη Δευτέρα είχαμε συνάντηση στο υπουργείο, υπήρξε γόνιμος διάλογος με την ηγεσία και είχαμε καταλήξει ότι δεν πρέπει να σταματήσουν οι συναυλίες. Η απόφαση αυτή, λοιπόν, μας αιφνιδιάζει δυσάρεστα», υπογράμμισε.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία, ωστόσο μόνο στις συναυλίες συναθροίζονται οι πολίτες;», διερωτήθηκε. «Στα μέσα μεταφοράς, στα εμπορικά κέντρα, στα εστιατόρια, στις καφετέριες, στις πλατείες τι συμβαίνει;», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Εμείς τηρήσαμε έως τώρα όλα τα πρωτοκόλλα, όπως τα όρισε η Κυβέρνηση και είδαμε τι απόφαση πάρθηκε. Και μην ξεχνάμε τα μέτρα που πάρθηκαν σε Χαλκιδική, Πάρο, Μύκονο και άλλες περιφερειακές ενότητες το καλοκαίρι που στοίχισαν ξανά πολύ μεγάλα ποσά σε επιχειρηματίες».

Η κα. Σταματάκη, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Σχολίασε πολύ σκληρά την απόφαση να μείνουν ανοικτά τα θέατρα, αλλά να μπει «λουκέτο» 14 ημερών στους κλειστούς κινηματογράφους, αλλά και να ανασταλούν οι συναυλίες. «Με συγχωρείτε που θα το πω, αλλά η απόφαση είναι γελοία. Είναι ντροπή, προφανώς στην Κυβέρνηση έχουν άλλους σκοπούς και στοχεύουν στον κλάδο των συναυλιών. Και θέλω επίσης να τονίσω πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κλείσουν και τα θέατρα. Αυτό που θέλουμε, είναι να γίνονται οι εκδηλώσεις με το πρωτόκολλο που έχει οριστεί από τον ΕΟΔΥ. Να γίνονται οι έλεγχοι και ο κόσμος να προσέρχεται στις εκδηλώσεις βάσει της αναλογίας που προβλέπεται, με τις μάσκες του και τις αποστάσεις».

Καταλήγοντας, η κα. Σταματάκη ανέφερε πως κατόπιν της απόφασης αυτής, ο κλάδος θα περιμένει από την Κυβέρνηση απαντήσεις για το πώς θα αποζημιωθεί. «Μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, υπάρχουν ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα πολύ γρήγορα, διότι όπως σας είπα υπάρχουν μεγάλες παραγωγές και οι επιχειρηματίες είναι στο χείλος του γκρεμού».

Σύμφωνα με την κα. Σταματάκη, η πρώτη ερώτηση προς την Κυβέρνηση είναι πώς και με ποιον τρόπο θα αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες και οι παραγωγοί. Το δεύτερο, στο οποίο καλείται σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, να απαντήσει η Κυβέρνηση είναι το πότε θα πάρουν τα χρήματα και τις αποζημιώσεις οι επιχειρηματίες τονίζοντας πως ο κλάδος, πλέον, φυτοζωεί.

Πηγή: enikos.gr