MY KTEO

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ζεμπίλης: Παρατείνεται η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά στις πληγείσες περιοχές


Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης εκφράζει την ικανοποίηση του, καθώς έγινε δεκτό από την κυβέρνηση το εύλογο αίτημα για την παράταση της προθεσμίας για την δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών των ακινήτων τους στους κατοίκους των περιοχών της Εύβοιας που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 8ης και 9ης Αυγούστου, όπως προβλέπεται με την τροπολογία υπ' αριθμ. 482/76 που κατέθεσαν στις 25/9/2020 οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, για τους πολίτες που περιήλθαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες παρατείνεται ως τις 31/12/2020 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ.2 του άρθρου 51 του ν.4647/2019(Α΄204) ως προς την υποβολή δήλωσης  για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου για τον υπολογισμό φόρων, τελών και εισφορών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού,  καθώς και η προθεσμία του δεύτερου εδαφίου της παρ.2 του άρθρου 222 του ν. 4555/2018(Α΄133), ως προς την υποβολή δηλώσεων για την διαγραφή οφειλών από τέλη καθαρισμού και φωτισμού για ακίνητο, του οποίου η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί και δεν χρησιμοποιούνταν.

Ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις αυτές ήταν αναγκαίες, καθώς οι φυσικές καταστροφές επέφεραν δραματικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων. Παράλληλα, δείχνουν για μια ακόμα φορά έμπρακτα την μέριμνα της κυβέρνησης για τους πολίτες που περιήλθαν σε δεινή κατάσταση εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.