MY KTEO

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

«Μαθαίνουμε Ασφαλείς»: Το σποτ του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων [βίντεο]


Σε ένα βίντεο μόλις 52 δευτερολέπτων το υπουργείο Παιδείας συμπυκνώνει τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία, ενόψει του «πρώτου» κουδουνιού για τη νέα χρονιά στις 14 Σεπτεμβρίου.

Με μήνυμα «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», το βίντεο αριθμεί όλα τα μέτρα που έχουν συστήσει οι ειδικοί προκειμένου η έναρξη της σχολικής χρονιάς και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές να γίνει με ασφάλεια.

Το βίντεο το υπουργείου για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο βίντεο: α) Σε εσωτερικούς χώρους (αίθουσες, διαδρόμους, σχολικά) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ' Λυκείου, β) Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, γ) Αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων μεταξύ των μαθητών, δ) Αποστάσεις και τήρηση των μέτρων προστασίας στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνουμε όλοι σύμμαχοι στην προσπάθεια να νικήσουμε τον κορωνοϊό», τονίζεται χαρακτηριστικά στο βίντεο του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρεται σ' αυτήν οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές τουλάχιστον μέχρι στις 30 Οκτωβρίου.