MY KTEO

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας (Chocolate Chip Cookies)

Υλικά Συνταγής:
270 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
220 γραμ. βούτυρο γάλακτος

100 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κρόκο από μεγάλο αυγό
1 μεγάλο αυγό
200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
80 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Για τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας (chocolate chip cookies) προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2-3 λεπτά.

Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.

Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.

Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1′. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.

Με σκουπ παγωτού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί, ή εναλλακτικά, με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιά ζύμης και πλάθουμε σε μπάλα και ακουμπάμε στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).

Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή. Αφού ψηθούν, με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά –, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.


argiro.gr