MY KTEO

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Η Χαρά Νίκα στο eviatop για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας: «Είμαστε αθωράκιστοι και απροφύλακτοι απέναντι στον κορωνοϊό»

Ένα Σαββατοκύριακο μακριά είμαστε πλέον από την έναρξη των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της χώρας και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αναμένουν με αγωνία το πρώτο κουδούνι. Την αγωνία αυτή εξέφρασε και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα, μιλώντας στο eviatop.
«Αν και έχουμε περισσότερα κρούσματα από την περίοδο μετά την καραντίνα, οπότε και λειτουργούσαμε μικρότερα τμήματα των 15 μαθητών, τώρα ξεκινάμε με τμήματα των 25, 27 ή ακόμα και 32 μαθητών σε ορισμένες περιπτώσεις, ανά τμήμα. Είναι σαφές ότι το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν υφίσταται εκ των πραγμάτων. Και οι άνθρωποι που επελέγησαν για να μας «εκπαιδεύσουν» ισχυρίζονται ότι ξεκινάμε παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο. Η εκπαίδευση όμως δεν είναι τζόγος. Εδώ μιλάμε για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και τη δική μας».

Επίσης, η κ. Νίκα καταγγέλλει ότι: «Δεν έχουν παραλάβει ακόμα όλα τα σχολεία τις μάσκες και τα παγούρια, ενώ υπάρχουν και σχολικές μονάδες που δεν έχουν καν παραλάβει αντισηπτικά και καθαριστικά. Είμαστε αθωράκιστοι και απροφύλακτοι απέναντι στον κορωνοϊό».

Τέλος η Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και όλοι οι μαθητές στις τάξεις τους». Βέβαια έδειξε κατανόηση για τις αντιδράσεις των γονέων: «Είναι εύλογη η ανησυχία των γονέων που βλέπουν τις παλινωδίες του Υπουργείου. Μοιάζει σαν να είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πείραμα που μας οδηγεί στην ανοσία της αγέλης.  Αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γονείς και εκπαιδευτικοί και να παλέψουμε όλοι μαζί για μικρότερα τμήματα. Έτσι διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και μόνο τότε η χρήση της μάσκας μπορεί να θεωρηθεί προαιρετική».