MY KTEO

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Δάσκος στο eviatop: Τα σχολεία της Εύβοιας είναι έτοιμα να λειτουργήσουν ακόμη και στην μακρινή Αμυγδαλιά στο Κάβο Ντόρο


"Μάχη" με το χρόνο για το πρώτο κουδούνι δίνει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας Γρηγόρης Δάσκος για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 Όπως δήλωσε στο eviatop  το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών είναι στη  θέση τους αλλά υπάρχει
σε εκκρεμότητα το σχέδιο για το καθεστώς των  αδειών ειδικού σκοπού για τις οποίες αναμένονται ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες.
54 μόνιμοι νεοδιόριστοι ειδικής αγωγής καθώς και 300 περίπου αναπληρωτές τοποθετήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των κενών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας.
Τα σχολεία της Εύβοιας είναι έτοιμα να λειτουργήσουν ακόμη και στην μακρινή Αμυγδαλιά στο Κάβο Ντόρο. Θέματα αδειών εκπαιδευτικών (άδεις ανατροφής – κύησης  κλπ), που προκύπτουν την περίοδο αυτή, θα αντιμετωπιστούν με την β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
Αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς οι προσπάθειες των διοικητικών υπαλλήλων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας οι οποίοι εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα για να επιλύουν τα όποια θέματα προκύπτουν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Εύβοιας.
Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι άριστη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων ευθύνης των.