MY KTEO

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Με αυστηρά υγειονομικά μέτρα θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΕ – Τι δήλωσε στο eviatop ο Γιάννης Ρέτσας

Μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού έχει δεχτεί και ο χώρος του ποδοσφαίρου, τόσο σε εθνικό, όσο και τοπικό επίπεδο. Οι παράγοντες καταβάλουν μεγάλες προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια του πιο δημοφιλούς αθλήματος
και καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να ξαναστήσουν τα πρωταθλήματα με ασφάλεια για τους αθλητές, τους διαιτητές και τους φιλάθλους.  Μιλώντας στο eviatop ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας Γιάννης Ρέτσας, αναφέρθηκε στα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ: «Τα πρωτόκολλά που πρέπει να εφαρμόζονται στα τοπικά πρωταθλήματα είναι ιδία με εκείνα των επαγγελματικών. Μέσα στο γήπεδο μπορούν να βρίσκονται μέχρι 80 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, των προπονητών, των διαιτητών και των παραγόντων. Θα γίνεται θερμομέτρηση όσων προσέρχονται στο γήπεδο και θα κρατείται πρωτόκολλο προσέλευσης, ώστε σε περίπτωση κάποιου κρούσματος να γίνεται εύκολα η ιχνηλάτηση. Θα ορίζονται σε κάθε αγώνα ένας υγειονομικός υπεύθυνος κι ένας υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων. Επίσης απαγορεύεται η προσέλευση φιλάθλων, αν και όπως είναι εύκολα κατανοητό αυτό είναι δύσκολο στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι χώροι έξω από τα συρματοπλέγματα είναι δημόσιοι. Μόνο συστάσεις μπορούμε να κάνουμε και δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κάποιον να φύγει».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ρέτσα το μέτρο με την απαγόρευση προσέλευσης φιλάθλων είναι ίσως αυτό που κοστίζει περισσότερο, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε ηθικό επίπεδο. «Όσο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα γίνονται χωρίς φιλάθλους χάνονται χρήματα από τα εισιτήρια και τους χορηγούς, που σε αυτά τα δύο στηρίζονται οι ομάδες για να είναι βιώσιμες. Και βέβαια στερούμαστε όλοι και οι ίδιοι οι φίλαθλοι την χαρά που προσφέρει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με φιλάθλους στις κερκίδες». Για αυτό και η ΕΠΣΕ, πρώτη από τις υπόλοιπες Ενώσεις της χώρας, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος μιλώντας στο eviatop, κατέθεσε στην ΕΠΟ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αίτημα να γίνονται οι αγώνες τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά με περιορισμένο αριθμό φιλάθλων στις κερκίδες. Ο Πρόεδρος μάλιστα εξέφρασε και την ελπίδα ότι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινούν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΕ, να έχει γίνει δεκτό το αίτημα της Ένωσης. «Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλοι την χαρά του ποδοσφαίρου» κατέληξε ο κ. Ρέτσας.