MY KTEO

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Λάμπρος Γιαννούχος στο eviatop για το άνοιγμα των σχολείων: «Θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια»

Δυο και σήμερα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρα και μια νέα κανονικότητα περιμένει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα, αλλά και ανέδειξε κάποιες από τις παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος, μιλώντας στο eviatop αναφέρθηκε στα κενά σε εκπαιδευτικούς που ακόμα υπάρχουν και στην έλλειψη καθαριστριών σε κάποια από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας: «Σε γενικές γραμμές τα σχολεία της πόλης είναι σε θέση να ξεκινήσουν κανονικά. Δυστυχώς όμως παρατηρούνται και κενά σε αρκετά σχολεία  και αναμένονται να δημιουργηθούν κι άλλα με τις άδειες ειδικού σκοπού. Επίσης παρατηρείται έλλειψη καθαριστριών σε κάποια σχολεία, κυρίως νηπιαγωγεία. Ενώ και εκεί που υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι πλήρως ωραρίου, ώστε να εφαρμοστούν σωστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».  Αναφερόμενος στο άλλο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τους γονείς που αντιτίθενται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και που καταφύγουν σε απειλές κατά των εκπαιδευτικών, ο κ. Γιαννούχος έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά που δεν μπορούν να αποτρέψουν το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων. «Υπήρξαν περιστατικά, αλλά μεμονωμένα. Το σύνολο των γονέων κατανοούν την χρησιμότητα της μάσκας, ειδικά τώρα που τα τμήματα θα λειτουργήσουν πλήρη» τόνισε ο Πρόεδρος και ξεκαθάρισε ότι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα αρκεστούν στα καθήκοντά τους «και αν υπάρξουν παρατράγουδα, υπάρχουν αρμόδιοι να επιληφθούν. Τα σχολεία δεν είναι χώροι βίας, αλλά δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης απόψεων». Τέλος, σχετικά με την προσαρμογή των μαθητών στα νέα δεδομένα και το ρόλο των εκπαιδευτικών ο κ. Γιαννούχος υπογράμμισε: «Έχουμε μάθει να εκπαιδεύουμε τα παιδιά για πολλά άλλα, έτσι θα τα εκπαιδεύσουμε για τη χρήση της μάσκας. Οι πρώτες ώρες, αλλά και μέρες αν χρειαστεί θα τις αφιερώσουμε για αυτό το σκοπό» και κατέληξε: «Οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για τα παιδιά, και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους ίδιους»