MY KTEO

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Zεμπίλης: Το Νοσοκομείο Κύμης θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης "Γεώργιος Παπανικολάου" θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό (τέσσερις θέσεις ιατρών βρίσκονται ήδη σε στάδιο τελικής έγκρισης), όπως επίσης σε επίπεδο προϋπολογισμού και
υλικοτεχνικής υποδομής. Στην κατεύθυνση αυτή ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για τις οποίες και ενημέρωσε την διοικήτρια κ. Βασιλική Αγγελοπούλου, κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο, συνοδευόμενος από το μέλος της διοίκησης  κ. Λουκά Παππά. Από την πλευρά της η διοικήτρια ευχαρίστησε τον κ. Ζεμπίλη, τόσο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το Νοσοκομείο της Κύμης, όσο και για την συνεισφορά του στην παραχώρηση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης από το νοσοκομείο Χαλκίδας στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κύμης, μηχανήματα που θα συμβάλουν στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους αιμοκαθαιρόμενους.
Στην συνέχεια ο βουλευτής περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, στους οποίους πρόσφατα προστέθηκε και ένας ειδικά διαμορφωμένος οικίσκος αποκλειστικά για την διαχείριση των περιστατικών Covid. Επίσης επισκέφθηκε την αναβαθμισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς και τη μονάδα παραγωγής οξυγόνου, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρούς και ασθενείς για θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και γενικότερα την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, που παρέχεται κυρίως μέσα από την λειτουργία των κλινικών.
Πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Ζεμπίλη, αναφέρθηκε αναλυτικά ο προγραμματισμός για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, με την προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της εγκατάστασης του σύγχρονου αξονικού τομογράφου 32 τομών, καθώς και του εγχυτήρα για την χορήγηση σκιαγραφικών φαρμάκων, που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.