MY KTEO

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Χαλκιδέων: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από το βράδυ της Δευτέρας 12-10-2020 έως και την Τρίτη 13-10-20


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), προβλέπεται να επικρατήσει κακοκαιρία, προβλέπεται να επικρατήσει από το απόγευμα της Δευτέρας (12-10-2020) και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (13-10-2020) στη χώρα από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Με βάση τα παραπάνω, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα:

           Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

           Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

           Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

           Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

           Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

           Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

           Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, με το προσωπικό και τα μηχανήματα να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε παρέμβαση.

Για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, κατά τις ημέρες εκδήλωσης των φαινομένων, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

         Γραφείο Πολιτικής Προστασίας: 2221079603

         Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αντώνης Μητράκης: 6971815871

         Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Γουρνής: 6977656962

         Αντιδήμαρχος Ληλαντίων, κ. Δημήτρης Σέρρας: 6971991653

         Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης, κ. Μπάμπης Κώσταρος: 6937455996

         Αντιδήμαρχος Αυλίδας, κ. Λευτέρης Λειβαδίτης: 6932534041

         Αντιδήμαρχος Ανθηδώνας, κ. Κώστας Καρβούνης: 6936556356