MY KTEO

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές - Κάθειρξη 13 χρόνια στους 7 «διευθυντές»


 Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους.

Η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και 8 έτη για τους συνεργούς του όπως ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής κ.α στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Για τους επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 ετών. Η διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Η Εισαγγελέας πρότεινε επίσης κάθειρξη 7 ετών για τους καταδικασθέντες σε ένταξη εγκληματικής οργάνωσης για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.