MY KTEO

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Χαλκίδα: Κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων

 


Κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αποφάσισαν εργατικά Σωματεία της περιοχής, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

«Μονόδρομος είναι ο μαζικός αγώνας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων», τονίζουν τα Σωματεία και προσθέτουν: «Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες που την ίδια μέρα πραγματοποιούν συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων».

Επισημαίνουν ότι «η περιοχή μας έχει επιπλέον κινδύνους, καθώς είναι δίπλα σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας. Χιλιάδες εργάζονται σε χώρους χωρίς μέτρα για την πανδημία, παρότι η εμπειρία από τη βόρεια Ιταλία έδειξε ότι μπορούν να αποτελέσουν υγειονομικές βόμβες» και τονίζουν: «Απαντάμε στην επίθεση οργανώνοντας τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Απαιτούμε μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας, του εισοδήματος και όλων των δικαιωμάτων μας. Συντονίζουμε διεκδικήσεις μας σε Υγεία, Παιδεία, για απεμπλοκή της χώρας μας από ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύης μας σε αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να μην ξεπουληθεί η ΛΑΡΚΟ, για να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς στο 100%, κλπ., για να ακυρωθούν σχεδιασμοί που βάζουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων στα λιμάνια, στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ, κλπ. Απαιτούμε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».