MY KTEO

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Χτυπά και τους νέους ο κορονοϊός: Από 18-39 ετών το 45% των νέων κρουσμάτων


Όπως φαίνεται από την ανάλυση των στοιχείων που δίνει ο ΕΟΔΥ στην δημοσιότητα η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και ανεξέλεγκτη καθώς στο στόχαστρο του μπαίνουν και οι νεαρότερες ηλικίες.

Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο άνω του 45% ανήκει στην ηλιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών.

 

Τα νούμερα δεν λένε ψέματα και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ακόμα και οι νέοι άνθρωποι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό. Τα νούμερα «δείχνουν» επίσης ότι τα μέτρα προστασίας για τον φονικό ιό δν τηρούνται στον βαθμό που θα έπρεπε.

Η ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών είναι αυτή που κυκλοφορεί περισσότερο στις πόλεις, αφού είναι πιο δραστήριοι και έχουν και περισσότερες αντοχές από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που μπορεί να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ το πρωί, αλλά μετά το μεσημέρι συνήθως κλείνονται στο σπίτι τους.

Κατά κανόνα δε σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι περισσότεροι ηλικιωμένοι τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.

 

Αντίθετα, άτομα νεαρότερης ηλικίας εμφανίζονται πιο «ατρόμητα» και δεν εντάσσουν στα αγαπημένα και αναγκαία αξεσουάρ τους τη μάσκα και το αντισηπτικό ή και να το κάνουν δεν το κάνουν σωστά.

 

Αυτές οι ενέργειες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τον κορονοϊό με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τόσο για τους ίδιους όσο και για το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους. Οι περισσότεροι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνει ο κάθε πολίτης σε αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη συγκυρία της πανδημίας είναι τεράστια.

Η ηλικιακή κατανομή

 

Σε ότι αφορά τα συνολικά κρούσματα κορονοϊου στη χώρα που έχουν φθάσει συνολικά τα 24.932, η πλειοψηφία τους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών.

Αναφορικά με τις συνέπειες της μόλυνσης από κορονοϊό σε αυτές τις ηλικίες, ευτυχώς ο αριθμός των διασωληνώσεων και ακόμη χειρότερα των θανάτων είναι μικρός, αλλά… υπαρκτός.