MY KTEO

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Η Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στη Χαλκίδα


Το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020, ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Δοξολογία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με αφορμή την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του νικηφόρου πολέμου στο ελληνο-αλβανικό μέτωπο.

Στην Δοξολογία συμμετείχαν Κληρικοί της Πόλεως Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και τον Τοπικών Αρχών και ο Λαός της Πόλεως, συντεταγμένοι όλοι με τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος κ. Σταματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία, ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς του, στην Πλατεία Ηρώου, τέλεσαν Νεκρώσιμο Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των ηρώων αγωνιστών για την Πίστη και την Πατρίδα και καταληκτικά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, αφού η καθιερωμένη Μαθητική Παρέλαση στην Παραλία δεν πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις προσωρινές επιταγές της Πολιτείας.