MY KTEO

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Χαλκίδα: Καλεί σε σύσκεψη στις 5 Οκτωβριου

 


Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, στα πρωτοβάθμια σωματεία της Εύβοιας, συνδικαλιστές, εργαζόμενους σε σύσκεψη Δευτέρα 5 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, για να συζητήσουν την οργάνωση του συλλαλητηρίου, την Τρίτη 13 Οκτώβρη, μέρα που πραγματοποιούνται συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις, ως απάντηση στην εντεινόμενη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός, απευθύνει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

«Με την αναζωπύρωση της πανδημίας και την οικονομική κρίση, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Απειλείται, συνεχίζει, «η υγεία συνολικά της εργατικής οικογένειας, από τις ελλείψεις του συστήματος Υγείας και των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς και μάθησης.

Δυναμώνει ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση αγώνων και η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης».

Τα παραπάνω, προσθέτει το Συνδικάτο, «τα βλέπουμε ήδη μπροστά μας σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και στην περιοχή μας, που η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει ενώ περιμένει να εφοδιαστεί και με άλλα νομοθετικά όπλα που θα της λύσουν τα χέρια.

Στον αντίποδα, οι αγώνες μαθητών, υγειονομικών και η πρωτοβουλία πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων για συλλαλητήρια στις 13/10 δείχνουν τον δρόμο».

«Είναι ανάγκη και πρέπει να σχεδιάσουμε τη δράση μας, για να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας», καταλήγει το κάλεσμα του Συνδικάτου.