MY KTEO

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Εξιχνιάσθηκαν (7) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής, σε περιοχές των Δήμων Ερέτριας & Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας


Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, εξιχνιάσθηκαν συνολικά επτά (7) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 19-07 έως 05-08-2020, σε περιοχές των Δήμων Ερέτριας και Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, ο ανωτέρω μαζί με δύο (2) τουλάχιστον συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, μετέβαιναν σε οικίες των ανωτέρω περιοχών και αφαιρούσαν κυρίως τα οχήματα των ιδιοκτητών τους.

Συνολικά είχαν προβεί στην αφαίρεση τεσσάρων (4) Ι.Χ.Ε. & ενός (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, τα κλειδιά των οποίων σε δύο από τις περιπτώσεις, είχαν αφαιρέσει από τις οικίες των ιδιοκτητών τους, μαζί με άλλα αντικείμενα.

Η λεία που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους και συγκεκριμένα από τρεις οικίες και ένα κατάστημα mini market που είχαν παραβιάσει, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα εμπορεύματα του καταστήματος (καπνικά προϊόντα – αναψυκτικά).

Επιπλέον, είχαν προβεί στη διάρρηξη μίας ακόμα οικίας, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο από το εσωτερικό της.

Σημειώνεται ότι τρία εκ των κλαπέντων οχημάτων, ανευρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε περιοχές της Εύβοιας, ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρέθεντα εμπορεύματα από το mini market και ένα φυσίγγιο πιστολιού.

Γίνεται μνεία ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

 

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου.