MY KTEO

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

''Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ'' στο Πανελλήνιο Συνέδριο Σωματείων Εστίασης στο Βόλο

Έληξαν οι εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου Σωματείων Εστίασης που έγινε το διήμερο 5 & 6 Οκτωβρίου 2020 στη πόλη του Βόλου. Η διοίκηση του Σωματείου μας ''Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ'' συμμετείχε με σύσσωμη την παρουσία του νέου Δ.Σ. που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, και τοποθετήθηκε με προτάσεις μέσω του Προέδρου Ευθυμίου Βασίλη, του Γεν. Γραμματέα Ιορδάνου Στέλιου και του Αν. Γεν. Γραμματέα Άγγελου Μιχελή. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου όλα τα μέλη μας πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν ανάλογα με τη θεματική συζήτηση κάθε φορά.

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες Σωματείων από όλη την Ελλάδα και  αναφέρθηκαν τα προβλήματα του κλάδου κατά τόπους, ενώ  αναζητήθηκαν και οι τρόποι της επίλυσης τους. Αναφορικά ειπώθηκε ότι η εκπροσώπησή μας κεντρικά, στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης είναι ελλιπής, με αδυναμία επικοινωνίας των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος πανελλαδικά, με δυσάρεστο αποτέλεσμα τη καθυστέρηση εξεύρεσης λύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Προτάθηκε να τεθούν οι βάσεις για την δημιουργία τριτοβάθμιας ομοσπονδίας που να εκπροσωπεί τον κλάδο μας και μόνο, διαμέσου του δευτεροβάθμιου Σωματείου μας που είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Παράλληλα η πίεση προς την κυβέρνηση να εντατικοποιηθεί για δράσεις υπέρ των καταστημάτων εστίασης, που βρίσκονται Πανελλαδικά σε δυσχερή θέση, και αποφασίσθηκε ο συντονισμός σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΕ όλων των Σωματείων προς αυτή την κατεύθυνση. 

Στα συμπεράσματα του συνεδρίου εκτός από το συντονισμό των δράσεων μας σε Πανελλαδικό επίπεδο, περιλαμβάνονται η εγγενής αδυναμία των καταστημάτων μας απέναντι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς που με κάθε τρόπο βρίσκονται απέναντί μας,  Οργανισμούς Πνευματικών Δικαιωμάτων που ζητούν ότι θέλουν και όποιοι θέλουν, δυσμενή φορολογία και δυσκολία των επιχειρήσεων μας να ανταποκριθούν σε όλες αυτές τις απαιτήσεις εν μέσω και των ειδικών συνθηκών, και γενικά την απαξίωση του κλάδου από κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές με συνολικό αποτέλεσμα το άμεσο κίνδυνο για την βιωσιμότητά μας.

Οι αντιδράσεις μας απέναντι σε όλα αυτά αποφασίσθηκε ότι θα πρέπει να είναι μονόδρομος, και θα εξειδικεύονται ανάλογα με τον τρόπο που θα αντιμετωπίζουν οι αρχές τα αιτήματά μας κάθε φορά.