MY KTEO

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Πώς θα ξεπεράσουμε γρήγορα έναν χωρισμό


Για μερικούς ανθρώπους, ο χωρισμός είναι απλώς ένα γεγονός της ζωής το οποίο όλοι πρέπει να περάσουμε κάποια στιγμή, όπως τα εμβόλια ή οι επισκέψεις στον οδοντίατρο. Για τους άλλους, ο χωρισμός είναι τόσο δυσάρεστος που φτάνει μερικές φορές να τους κάνει να σκέπτονται αν μπορούν να ξανακάνουν σχέση ή όχι.

Η απώλεια μιας σχέσης φέρνει θλίψη, η οποία μπορεί να μοιάζει με πένθος και να οδηγήσει ακόμα και στην κατάθλιψη. Το να πενθήσουμε για μια σχέση, ακόμα και σύντομη, θέλει χρόνο.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει στεναχώρια, θλίψη, θυμός (συνυφασμένα με ενοχές και αυτοκριτική) για ένα διάστημα λίγων μηνών, που εξαρτάται από τη συναισθηματική επένδυση στη σχέση και τους παράγοντες που προαναφέρθηκαν

Αν όμως η κατάσταση αυτή της θλίψης παρατείνεται (πάνω από 6 μήνες) ή μεγαλώνει η έντασή της, σε σημείο που γίνεστε δυσλειτουργικοί στη ζωή σας, τότε χρειάζεται πλέον να αναζητήσετε βοήθεια.

Πως να ξεπεράσω ένα χωρισμό;

Είναι μύθος ότι χρειάζεται ένα μεγάλο διάστημα και μακροχρόνια θεραπεία για να ξεπεράσετε ένα χωρισμό. Υπάρχουν θεραπευτικές τεχνικές που επιταχύνουν εξαιρετικά την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός χωρισμού, της θλίψης και του συναισθηματικού σοκ.

Με τη βοήθεια της βραχείας ψυχοθεραπείας, της ομοιοπαθητικής και του EMDR, μπορείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσετε το σοκ και τις συνέπειες του χωρισμού, στις περισσότερες περιπτώσεις σε διάστημα ενός μηνός.


govastileto.gr