MY KTEO

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Εν αναμονή της οριστική λύσης από το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Κονιστρών

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων εβδομάδων συζητήθηκε για άλλη μια φορά και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Εκτός ημερησίας διάταξης και με αφορμή τις δυο επιστολές των Βουλευτών Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου και Βαγγέλη Αποστόλου, το θέμα επανήλθε προς συζήτηση. Οι δυο Βουλευτές έκαναν γνωστό προς το σώμα ότι το πρόβλημα με τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς των Κονιστρών βαίνει προς επίλυση, αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης τους διαβεβαίωσε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί διάταξη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητας να λειτουργούν οι τοπικές αγορές 6 ημέρες την εβδομάδα, με ευθύνη της τοπικής Αυτοδιοίκησης να ορίζει τις αντίστοιχες ημέρες.
Με ικανοποίηση άκουσαν την εξέλιξη αυτή οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς, που έχει σηκώσει όλο το βάρος της εξεύρεσης λύσης, αναρωτήθηκε τι θα γίνει μέχρι να γίνει νόμος του κράτους οι δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργείου. Θα πρέπει έως τότε οι παραγωγοί να ζουν με τον φόβο των προστίμων; Μια απορία και έναν προβληματισμό που εξέφρασαν όσοι πήραν το λόγο. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών κ. Κατσίκας. «Βρίσκουν μια σελίδα του Νόμου που έχει 29 σελίδες και την ερμηνεύουν. Όλοι διαβάζουν το εδάφιο 1 του άρθρου του σχετικού νόμου και το εδάφιο 2 δεν το ξέρει κανείς. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν το νόμο στο σύνολό του» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσίκας και υπογράμμισε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι παραγωγοί αφού ακόμα και την προηγούμενη Κυριακή η αστυνομία  και πάλι «μοίρασε» πρόστιμα.

Ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα μέχρι να δοθεί η οριστική από το Υπουργείο, ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, αφού έκανε λόγο για παλινωδίες και αστεία πράγματα σχετικά με τη διαχείριση του θέματος από το Υπουργείο, πρότεινε να σταλεί άμεσα έγγραφο προς την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και την Αστυνομία ότι ο Δήμος αναλαμβάνει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις την ευθύνη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς των Κονιστρών την Κυριακή. «Θα τους ξεκαθαρίσουμε ότι αν έχουν κάποιο πρόβλημα με την λαϊκή να το πουν σε εμάς. Κι όχι να πάνε να γράψουνε τους παραγωγούς» κατέληξε ο Δήμαρχος. Ενώ δόθηκε εντολή στην νομική σύμβουλο του Δήμου να προχωρήσει την Πέμπτη σε όλες τις ενέργειες ώστε η λαϊκή αγορά των Κονιστρών να λειτουργήσει την ερχόμενη Κυριακή χωρίς προβλήματα.