MY KTEO

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβύθια με σπανάκι

Υλικά Συνταγής:
500 γραµ. ρεβύθια μουσκεμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα πράσινα φύλλα τους)
100 γραµ. καρότο ζουλιέν
1 συσκευασία σπανάκι 
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Για το λαδολέμονο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Για τα λεμονάτα ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ, πρέπει να έχουμε πριν μουσκέψει για 1 νύχτα τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό. Αφού μουσκέψουνε μία νύχτα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. 

Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40′.

Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Σε μια κατσαρόλα μέτρια, ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κρατάμε τα πράσινα φύλλα τους για το τέλος).

Μετά από 2′ προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το καρότο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ίσα που να καλυφθούν τα υλικά. Βράζουμε για 20′ .

Όταν μαλακώσουν τελείως τα ρεβύθια, κρατάμε 1 γεμάτη κουτάλα ρεβύθια στην άκρη. Τότε, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε το φρικασέ. Βράζουμε για 10′.

Για το λαδολέμονο
Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια που κρατήσαμε στην άκρη με το ζωμό τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1/4 φλ) το χυμό λεμόνι και όλα μαζί τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν καλά.

Περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα με αυτή την λεμονάτη κρέμα ρεβυθιών και προσθέτουμε μπόλικο άνηθο.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα του. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και περιχύνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές.

Αυτά τα λεμονάτα ρεβύθια με σπανάκι, είναι ένα χορταστικό υγιεινό και υπέροχο φαγητό ιδανικό για όσους κάνουν διατροφή, νηστεύουν ή είναι vegan. Τρίψτε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε με τέταρτα λεμονιού.


argiro.gr