MY KTEO

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Η πανδημία αναδεικνύει την Χαλκίδα σαν ένα από τα σημαντικότερα ιστιοπλοϊκά κέντρα της Ελλάδας


Τους τελευταίους τρείς μήνες όλοι οι πολίτες της Χαλκίδας αντιλαμβάνονται οτι κάτι αλλαζει στην πόλη μας σε σχέση με την ιστιοπλοϊα. Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χαλκίδας διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τρία μεγάλα ιστιοπλοϊκά πρωταθλήματα για παιδιά και εφήβους με αυστηρή τήρηση του  υγειονομικού  πρωτόκολλου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μετά το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας που έγινε στα τέλη Ιουλίου, ο ΙΟΧ διοργάνωσε στην σειρά, μέσα στα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser Ανδρών, Νέων Ανδρών, Εφήβων και την Πανελλήνια Πρόκριση Optimist  για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Optimist  που θα γίνει στην Σλόβενία. Τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα στην Αττική δεν επέτρεπαν τα πρωταθλήματα αυτά να διεξαχθούν στον Φαληρικό κόλπο όπως παραδοσιακά γινόταν, οπότε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχοντας εμπιστοσύνη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΟΧ αποφάσισε να φέρει τις δύσκολες αυτές διοργανώσεις στον αμέσως κοντινότερο θαλάσσιο στίβο που είναι στην Χαλκίδα. Συνολικά στα τρία πρωταθλήματα συμμετείχαν περίπου διακόσιοι αθλήτές και αθλήτριες απο 30 Ιστοπλοϊκούς ομίλους απο όλη την  χώρα, απο την Αλεξανδρούπολη και την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη.

Είναι αξιοσημείωτο οτι παράγοντες της Ιστιοπλοϊας, προπονητές και στελέχη της Ομοσπονδίας ήρθαν για πρώτη φορά στην Χαλκίδα και ανακάλυψαν οτι η Χαλκίδα είναι ένας μοναδικός ιστιοπλοϊκός προορισμός αφου λόγω μορφολογίας των δύο κόλπων (Βόρειου και Νότιου Ευβοικού), σχετικά μικρά βάθη για εύκολη πόντιση σημαδουρών, εξαιρετικό αιολικό δυναμικό τόσο σε διεύθυνση όσο και σε ένταση αέρα,  έχει τεράστιες δυνατότητες να φιλοξενήσει Ελληνικές, Ευρωπαϊκές αλλα και Παγκόσμιες Ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις.  

Ο δε Ιστιοπλοϊκός Όμιλος της Χαλκίδας με τις ευρύχωρες εγκαταστάσεις του, τα πλωτά του μέσα αλλα κυρίως την εντυπωσιακή δύναμη των εθελοντών του μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία οποιασδήποτε Ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας, τον Δήμο Χαλκιδέων και τον ΟΛΝΕ για την συνεχή, αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση τους. Επίσης τις επιχειρήσεις AKFA, Δίρφυς, Ανδρέου, Μπεληγιάννης, Αλωνιάτης, Παπαδημητρίου για τις χορηγίες σε είδος που μας προσεφεραν για την διοργάνωση των αγώνων.

Ο Ιστιοπλοϊκος ‘Ομιλος Χαλκίδας με σύνθημα ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αναπτύσσει το άθλημα της ιστιοπλοϊας μέσα απο την λειτουργία ακαδημιών ανηλίκων και ενηλίκων,  σχολών ανοικτής θαλάσσης, τμημάτων αγωνιστικής ιστιοπλοϊας και εθνικών αλλα και διεθνών διοργανώσεων.

 

Φίλοι της Ιστιοπλοϊας μείνετε συντονισμένοι με τον ΙΟΧ. Έπεται συνέχεια.