MY KTEO

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Απεργία και συγκέντρωση σήμερα ενάντια στα σχέδια που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή


 Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. έξω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας απαντούν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή.

Με τον απεργιακό τους αγώνα δίνουν μία ακόμα απάντηση στο διαλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης, που τεμαχίζει τη ΛΑΡΚΟ και δίνει βορά στα δόντια μονοπωλιακών ομίλων τα φιλέτα της, πετώντας στο δρόμο 1.200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, διαλύοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Απορρίπτουν το «πακέτο - δόλωμα» που τάζει η κυβέρνηση για να τους ξεγελάσει και να περάσουν αδιαμαρτύρητα οι απολύσεις. Απαντούν μαχητικά στις συκοφαντίες και τον πόλεμο που δέχονται από τα διάφορα «παπαγαλάκια» και την κυβέρνηση. Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση της εργασίας τους, τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, το σταμάτημα της εκποίησής της.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στέκονται εργαζόμενοι από ολόκληρη τη χώρα. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, όπως έγινε και τους προηγούμενους μήνες, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια σε Λάρυμνα, Χαλκίδα και Αθήνα. Και σήμερα ετοιμάζονται να βρεθούν για άλλη μια φορά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.