Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Καγιανάς ή Στραπατσάδα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Καγιανάς ή Στραπατσάδα


Υλικά: 
4 αυγά μεσαία
2 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδα
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Μυρωδικά της αρεσκείας σας κατ’ εκτίμηση
Άνηθο και μαϊντανό κατ’ εκτίμηση
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καραμελώνετε στο τηγάνι προσθέτοντας την ζάχαρη και το ελαιόλαδο
  2. Έπειτα τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτετε μαζί με την πιπεριά
  3. Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τα αυγά στο τηγάνι μόλις έχει φύγει η υγρασία από την ντομάτα.
  4. Ανακατεύεται καλά για μερικά λεπτά και αποσύρετε από την φωτιά για να μην παραψηθούν τα αυγά
  5. Εκτός φωτιάς προσθέστε τα μυρωδικά σας
Καλή σας όρεξη!


jkfoodland.wordpress.com