MY KTEO

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: «Να μην ανασταλεί η λειτουργία της Κυριακάτικης Λαϊκής Αγοράς Κονιστρών»


Να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα  λειτουργίας της  Κυριακάτικης λαϊκής αγοράς των Κονιστρών στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, μετά την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία της, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση όχι μόνο των παραγωγών – πωλητών, αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, ζήτησαν από τον  Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τον αντιδήμαρχο Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου και τον αντιδήμαρχο Κονιστρών,  Κώστα Δημά.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Υπουργείο ζήτησαν να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της διάθεσης αγροτικών και νωπών προϊόντων από τις λαϊκές που λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, αποκλείοντας την πώλησή τους από τις Κυριακάτικες λαϊκές αγορές. Αυτό που ζήτησαν είναι να εξεταστούν οι μεταβατικές διατάξεις του νόμου 4497/2017 βάσει των οποίων μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να πωλούν νωπά προϊόντα στην περίπτωση που υπάρχουν άδειες και κανονισμοί λειτουργίας. Όπως επισημάνθηκε, η λαϊκή αγορά των Κονιστρών από το 1994 έχει την άδεια, ενώ το 1999 εκδόθηκε και ο κανονισμός λειτουργίας.  

Το δεύτερο θέμα που έθεσαν, αφορά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 56344/14-9-2020 για τα μέτρα προσωρινής αναστολής λειτουργίας για λόγους αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού και τον καθορισμό διάθεσης  μόνο προϊόντων ενδυμάτων και υποδημάτων και όχι νωπών, γεγονός που θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τους πωλητές και παραγωγούς. 

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη διευθέτηση και των δύο θεμάτων, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο μία λαϊκή αγορά, που αποτελεί «θεσμό» 100 χρόνων, έχοντας εδραιωθεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας.