MY KTEO

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΤτΕ: Κανονικά οι συναλλαγές μέσω ΔΙΑΣ


Ξεπεράστηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στα διατραπεζικά συστήματα ΔΙΑΣ και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου σε πρώην μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με ΑΜΚΑ σε ζυγό λήγοντα.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου του πρ. ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ ΟΤΕ+0,84% στους δικαιούχους με ΑΜΚΑ που τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8, καθώς τα ποσά είναι πλέον διαθέσιμα κανονικά στους λογαριασμούς τους. Όπως ανακοίνωσε το προηγούμενο Σάββατο η Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ-1,20% «το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον. Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Οι δικαιούχοι συνταξιούχοι πρώην μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και του ΟΤΕ με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό είχαν λάβει τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούνται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Το παραπάνω, όμως, τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στην πλατφόρμα πληρωμών TARGET2 μπλόκαρε προσωρινά την πληρωμή των ποσών των συντάξεων Νοεμβρίου στους λογαριασμούς τους. Με ανακοίνωσή της την ίδια ημέρα (23 Οκτωβρίου), η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε πως «λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού, δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».

Από την έντυπη έκδοση

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ