MY KTEO

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Τα απόνερα μιας εκλογικής αναμέτρησης…

Την περασμένη Τετάρτη έγιναν η εκλογές της  Ένωσης Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Κύμης και Περιχώρων και η κάλπη επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Ένα από τα φαβορί, ο απερχόμενος γραμματέας του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Θαλασσινός, δεν κατάφερε να εκλεγεί. Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης όμως πήρε πολιτικές διαστάσεις χάρις στο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης Άγγελο Μαργέλη, ο ποιος θεώρησε σωστό να χρεώσει την μη εκλογή του κ. Θαλασσινού, ως ήττα της δημοτικής αρχής. 

« Έγιναν και οι εκλογές της Ε.Ε.Β.Ε Κύμης και Περιχώρων με εμφανές το αποτέλεσμα επί δικαίων και αδίκων. Έχασε η Συμπολιτεία και κέρδισαν οι Ανεξάρτητοι, υπό την ευρεία έννοια. Ιδιαίτερα οι πολιτικοποιημένοι υποψήφιοι πάτωσαν στην κυριολεξία. Η Κύμη δεν είναι για την Συμπολιτεία, ούτε για το παγκάρι της εκκλησίας. Βέβαια υπήρχαν και άλλοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν, αλλά δεν γινόταν να τους ψηφίσουν όλους.  Πάντως ο κ. Θαλασσινός, που έδειξε τις δυνατότητές του στο προηγούμενο ΔΣ, θα μας λείψει» ανέφερε σε ο κ. Μαργέλης προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή, αλλά και πολλά ερωτηματικά. 

Γιατί εμπλέκει κι από που ορμώμενος τις εκλογές της Ένωσης, που έγιναν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, με τα των δημοτικών παρατάξεων; Μήπως τελικά έπεσε γραμμή από την αντιπολίτευση να μην ψηφιστεί ο κ. Θαλασσινός; Γνωρίζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Αρετή Μπάτσα, την κίνηση του Προέδρου, που εδώ να τονιστεί ότι εξελέγη με την παράταξη Νέοι Ορίζοντες; Συντάσσεται η κ. Μπάτσα με την άποψη του Προέδρου; Εμπλέκεται η Ένωση σε τοπικά πολιτικά παιχνίδια ή κάποιοι σπεκουλάρουν στην πλάτη της και στην πλάτη των επαγγελματιών της περιοχής; Και πάει λέγοντας…