MY KTEO

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα  και την τήρηση  των υγειονομικών διατάξεων στους πανηγυρίζοντες  ιερούς ναούς εορτάσθηκε το 2ήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου  η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου σε πολλές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου

ιδιαιτέρως δε στο χωρίο του Καδδίου στον φερώνυμο ευπρεπισμενο  ιερό ναό  όπου εσπέρας της εορτής χοροστάτησε κήρυξε τον θείο λόγο  και ευχηθηκε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους  Πανοσ Αρχιμ Αρσένιο Τριανταφύλλου  Πανοσ Αρχιμ Πορφύριο Γιαννακη  Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο τους Οικονόμους Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρευμάτων  Ευάγγελο Σκιάνη εφημέριο Αγίου Βλασίου και τους Διακόνους Απόστολο Μπάκουλη και   Στυλιανό Πεταχτή ο οποίος και κοπίασε με την άοκνη και ανύστακτη μέριμνα του για την άψογη ευπρέπεια του ιερού ναού της ενορίας της γενέτειρας του για την πανήγυρη  αλλά και των παρισταμένων πιστών που συμμετείχαν στον εσπερινό μεταξύ εκ του οποίου του εορτάζοντος Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Καδδίου κ. Δημητρίου Χρούτα.





Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον προαναφερθέντα ιερό ναό τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος κατόπιν αδεία και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως (Οικουμενικού Πατριρχείου) κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Οικονόμο Ευάγγελο Σκιανη εφημέριο Αγίου Βλασίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε καταλήλως στους πιστούς καθώς καθώς επίσης και σε όσους άγουν την ονομαστική εορτή τους.

Επίσης η λαμπρή εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου εορτάσθηκε και στην γενέτειρα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο χωρίο Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου στον φερώνυμο ευπρεπισμένο  ιερό ναό όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος απο τους :  Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ Στέφα Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας τον Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή τους Πρωτοπρ Βασίλειο Πασσά εκ της Ιεράς Μητροπολεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρώπου  Παύλο Κουντούρη εφημέριο Παρθενίου Αλιβέριου Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβέριου Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε καταλήλως στους πιστούς καθώς επίσης και σε όσους άγουν την ονομαστική εορτή τους.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικου συμβουλίου ο π. Ευάγγελος ο οποίος  και κοπίασε με την άοκνη και ανύστακτη μέριμνα του  για την άψογη ευπρέπεια του ιερού ναού για το 2ήμερο της πανηγύρεως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Νίκανδρο για την παρουσία του στον πανηγυρικό εσπερινό.

Επίσης το αναλόγιο πλαισίωσαν χορός καλικέλαδων ιεροψαλτών με χοράρχη τον μουσικολογιώτατο Πρωτοπρ Σωτήριο Τσούγκα εφημέριο ενορίας Αετού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας όπου εδρεύει εις την Κάρυστο.

Την δε κυριώνυμο ημέρα στον προαναφερθέντα ιερό ναό τελέσθηκε ο Όρθρος η Χοροστασία και η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και των Διακόνων  Πρόδρομου Γκέγκε και Αποστόλου  Μπάκουλη και των συμμετεχόντων πιστών που τίμησαν την εορτή για τον λαοφιλή άγιο της εκκλησίας μας επικαλούμενοι τις πρεσβείες του ιστάμενοι εντός και εκτός του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ όπως και ευχήθηκε στους πιστούς και σε όσους άγουν την ονομαστική εορτή τους  ακολούθως ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Σταύρος Βογιατζής