MY KTEO

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Συγκροτείται η «Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Χαλκιδέων»


Το δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας ενέκρινε τη διαδικασία και τον τρόπο επιλογής των μελών  της «Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκιδέων»,  η οποία θα αποτελείται από:

α. Έναν (1) Αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο ή δημοτικό/ σύμβουλο ως Πρόεδρο.

β. Έναν (1) δημοτικό/ή σύμβουλο των λοιπών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

γ. Έναν (1) υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή της Υπηρεσιακής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου.

δ. Έναν (1) εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου.

ε. Έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού επαγγελματικού/εμπορικού συλλόγου ή συνεταιριστικής οργάνωσης.

στ. Έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού γυναικείου/φεμινιστικού συλλόγου/φεμινιστικής οργάνωσης ή μη κυβερνητικής οργάνωσης με δράση στα θέματα της ισότητας των φύλων.

ζ. Δύο (2) εμπειρογνώμονες δημότες με ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων. » Ειδικότερα:

• για τον έναν (1) υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή της Υπηρεσιακής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου, θα εισηγηθεί προς το Σώμα το αρμόδιο τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας

Για  τα λοιπά μέλη, δηλαδή :

• για τον έναν (1) εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου,

• για τον έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού επαγγελματικού/ εμπορικού συλλόγου ή συνεταιριστικής οργάνωσης,

• για τον έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού γυναικείου / φεμινιστικού συλλόγου / φεμινιστικής οργάνωσης ή μη κυβερνητικής οργάνωσης με δράση στα θέματα της ισότητας των φύλων,

θα αποστείλει το αρμόδιο τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου επιστολή με την οποία θα ζητά να ορίσουν οι προαναφερόμενοι σύλλογοι, οργανώσεις κτλ τον εκπρόσωπό τους (με τον αναπληρωτή του) στην Δημοτική Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκιδέων.