MY KTEO

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ενάντια στις καταλήψεις -Μειώσεις μαθητών στις τάξεις και προσλήψεις καθηγητών


Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού, καταθέτει την πρόταση της στην εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρει ότι τάσσεται κατά των καταλήψεων.

Συγκεκριμένα:

Εκτιμούμε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, έτσι ώστε να υπάρξει ένα αίσθημα ασφάλειας στους καθηγητές και στους μαθητές.

Πιστεύουμε ότι , εφόσον δεν είναι δυνατή η λειτουργία των σχολικών μονάδων σε μία βάρδια με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο των δύο κύκλων (πρωί, απόγευμα) ή της εκ περιτροπής προσέλευσης των τμημάτων (μέρα παρά μέρα).

Θεωρούμε αναγκαίο να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού δυναμικού.

Επιβάλλεται να γίνει πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες) εκεί, όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Οχι στις καταλήψεις

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατανοεί τις ανησυχίες μερίδας μαθητών, καθηγητών και γονέων. Ωστόσο, θεωρεί ότι η τακτική των καταλήψεων δε λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα, αλλά αντίθετα δημιουργεί εντάσεις εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πάγια αρχή της παράταξής μας ήταν ο διάλογος εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας με ανοιχτά σχολεία. Όπως και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατανόησε τον αγώνα των μαθητών, αλλά στάθηκε αντίθετη στην τακτική των καταλήψεων τότε, έτσι και τώρα η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί ότι οι καταλήψεις δε βοηθούν στη επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και δε μας βρίσκουν σύμφωνους

Ε.Ε ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε