Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια

Υλικά:
600 γραμμάρια κοτόπουλου (στήθος)
300 γρ. μανιτάρια
80 γρ. βούτυροΑλεύρι
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαδάκι μαϊντανό
Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με μια σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα.

Όταν έχουν ροδίσει τα πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε αυτό το σημείο, παίρνουμε τις φέτες του στήθους κοτόπουλου και τις αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές. 

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και όταν έχει λιώσει, προσθέτουμε τις φέτες κοτόπουλο, απομακρύνοντας την περίσσεια αλευριού. Μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά ανάλογα το πάχος του κρέατος. Όταν ροδίσουν τις γυρνάμε και τις μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά.

Όταν είναι έτοιμες όλες οι φέτες κοτόπουλου τις ξαναβάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό και στη συνέχεια σερβίρουμε.
 

govastileto.gr