Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα

Υλικά Συνταγής:
2 κεφάλια κουνουπίδι κομμένο σε φουντάκια (Φρεσκούλης)
1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε φουντάκια (Φρεσκούλης)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
500 γραμ. ντοματίνια Φρεσκούλης (κομμένα στη μέση)
2 σκ. σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού (χωρίς γλουτένη)
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για το κουνουπίδι και μπρόκολο στο φούρνο με τυριά, σαν πίτσα, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.

Σε ένα ταψί, βάζουμε τις φούντες από μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 10΄.

Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί. Μπήγουμε ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι τα κομμένα ντοματίνια, το σπασμένο σκόρδο, τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30΄.

Σπάμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το ψημένο κουνουπίδι και μπρόκολο. Να πάει σε όλη την επιφάνεια, σκορπάμε εδώ κι εκεί.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών. Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα βασιλικού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέουν λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί.


argiro.gr