MY KTEO

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Με όλες τις τιμές η εκδήλωση μνήμης στην ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη



76 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την εκτέλεση της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη και χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα Εύβοιας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού εκδήλωση τιμής και μνήμης στην παραλία της Χαλκίδας στην προτομή της Λέλας Καραγιάννη.

Εδώ να τονιστεί ότι το παρών έδωσα μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Μπουρμάς, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κώστας Αγιασοφίτης, ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας Άγγελος Πνευματικός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη, το μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βασίλης Βαρελάς, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εύβοιας Ηλίας Θαλάσσης, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Εύβοιας, του Σύνδεσμος Ελλήνων Πολιτών, Φίλων και Απογόνων της Οργανώσεως «ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ – ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» και εκπρόσωποι της οικογένειας της Λέλας Καραγιάννη.

Παρουσία λοιπόν, των εκπροσώπων της θρησκευτικής,  πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομο και πραγματοποιήθηκε μια ιστορική αναδρομή στη ζωή και το έργο της ηρωίδας, με καταγωγή από την Λίμνη της Βόρειας Εύβοιας. Ενώ ειδική μνεία έγινε στην απονομή στην Λέλα Καραγιάννη του βαθμού του Ταξιάρχου επί Τιμή, µε Προεδρικό Διάταγμα του τρέχοντος έτους. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της ηρωίδας. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.