MY KTEO

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Σκληρή απάντηση στην Γκόγκου από τη Μύταλα


Σε απάντηση στα ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες της Αρχηγού της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκόγκου με τα οποία κάνει δυστυχώς την πλέον φθηνή αντιπολίτευση που στα τόσα χρόνια ασχολίας με τα κοινά έχουμε συναντήσει, προσπαθώντας να λασπώσει  τόσο την Πρόεδρο όσο και τα μέλη του Δ.Σ της συμπολίτευσης με σκοπιμότητες, θέλοντας με αυτόν το τρόπο να  ρίξει στάχτη στην ανυπαρξία της στις πιο δύσκολες στιγμές του τόπου και των συμπολιτών μας.     Το να απαξιώνεις άξιους εκλεγμένους ανθρώπους που επί χρόνια  αγωνίζονται για το κοινό καλό με βασικό  παράγοντα τον άνθρωπο και την Αλληλεγγύη και όχι τις ματαιοδοξίες για αξιώματα και καρέκλες  είναι τουλάχιστο λυπηρό ειδικά αυτό το διάστημα, αυτές οι ψευδείς κατηγορίες κρύβουν πολλά …μα τα αντιλαμβανόμαστε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος, γιατί κ. Γκόγκου ξεχνάτε ότι εμάς μας ξέρει ο κόσμος από μικρά παιδιά γνωρίζει την ανιδιοτελή προσφορά μας από όλες τις σκοπιές της ζωής μας, Δεν έχουμε κάνει ποτέ επίδειξη εις βάρος της δυστυχίας των συμπολιτών μας, ούτε να οικειοποιηθούμε τις προσφορές και την Αλληλεγγύη των άλλων για προσωπικές σκοπιμότητες.

Απαντούμε λοιπόν σε όλα που γράφεται, τονΝ. 3852/2010,άρθρο167 παρ.5 παρ.1 δεν τον γνωρίζεται κ. Γκόγκου, ότι μας παραπέμπει να τον εφαρμόζουμε για Δ.Σ λόγω COVID-19,δεν γνωρίζετε κ. Γκόγκου ότι η πανδημία έχει χτυπήσει δυστυχώς και τον τόπο μας και πρέπει να θωρακίσουμε αυστηρά τους συνεργάτες μας με μικρά παιδιά και θέματα υγείας και τους υπαλλήλους ή δεν σας ενδιαφέρει, είναι μάλλον λεπτομέρεια για εσάς ..εσείς φοράτε παντού μάσκα όπως βλέπουμε, Τα θέματα για κάθε συμβούλιο δεν τα παίρνετε στα χέρια σας για να τα γνωρίζετε και ανάλογα να ψηφίσετε ή να κάνετε στη Πρόεδρο ή στις υπηρεσίες της ΔΗΚΑΔΙΜΕ όποια ερώτηση έχετε για όποια απορία σας.? Στα τρία Δημοτικά Συμβούλια δια ζώσης Η Πρόεδρος έχει έρθει μόνο σε αυτό που έγινε στο Πανεπιστήμιο, έδωσε εντός παρουσία και μετα καθόταν έξω αφού είχε ηχεία, το πρόβλημα σας μάλλον είναι άλλο, εςσείς γνωρίζετε 

Κ. Γκόγκου αν θυμόμαστε καλά, αλλά και βάσει των στοιχείων της υπηρεσίας που διαθέτουμε από τα πρακτικά σε σημαντικές προηγούμενες  συνεδριάσεις του Δ.Σ δια ζώσης όπως π.χ για ψήφιση του προϋπολογισμού της ΔΗΚΑΔΙΜΕ σκοπίμως δεν είχατε παραβρεθεί ούτε στην οικονομική επιτροπή δεν ψηφίσατε. Οσο το εάν δεν λογαριάζουμε το Δήμαρχο μας το γνωρίζουν οι πάντες τι είναι για εμάς αυτός ο σημαντικός άνθρωπος, που πονάει όσο κανείς μας το τόπο του που αδίκως εσείς αναθέτετε ευθύνες και κάθε είδους συκοφαντίες, και ξέρουν όλοι ότι χωρίς την δική του εντολή και ετυμηγορία δεν γίνεται το παραμικρό, στην δική σας λοιπόν όχληση σε άμεση επικοινωνία μαζί μας, μας παρέπεμψε να πράξουμε ότι ο Νόμος ορίζει και αυτό πράττουμε. Και όπως πράτουν όλοι οι Δήμοι για προστασία.

 Σαν μέλος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κ. Γκόγκου δεν γνωρίζετε ότι τα 400 χιλιάρικα  η ΔΗΚΑΔΙΜΕ τα παίρνει το τελευταίο έτος , ότι προηγούμενες χρονιές πέρναμε 150 χιλιάδες από την επιχορήγηση (καλώς ή κακώς σε ποιον ανήκει η  ευθύνη δεν στεκόμαστε) και παρόλα αυτά κάναμε τόσα πολιτιστικά πράγματα όσο λίγοι Δήμοι στην Περιφέρεια,  συντηρούσαμε και αναβαθμίζαμε τις δομές μας, Νέο ΚΑΠΗ στα Πολιτικά, αναβάθμιση του Παιδικού σταθμού,, αναβάθμιση της Φιλαρμονικής, γήπεδο 5Χ5,και πραγματοποίηση τόσων άλλων Πολιτιστικών και Κοινωνικών σημαντικών δραστηριοτήτων, τμήμα ΑΜΕΑ, ενοίκια κλ. δεν γνωρίζεται ότι έχουμε τόσους υπαλλήλους πλέον , άρα μισθοί , συντάξεις, ότι συντηρούμε  δομές  και τις αναβαθμίζουμε συνεχώς , δεν γνωρίζεται για τα νέα σημαντικά έργα που αμφισβητούσατε ότι θα πραγματοποιηθούν, όπως την γενική ανάπλαση του Σταδίου και των υποδομών του, σε ( γήπεδο Μπάσκετ, κυρίως γήπεδο, χώρος στίβου ,κλπ.(δεν ακούσαμε ένα καλό λόγο γιαυτα)και πληρώναμε και χρέη προηγούμενων ετών, δεν γνωρίζετε επίσης ένα σημαντικό έργο που μας επικροτεί όλη η Ελλάδα και αναφερόμαστε στον Ενημερωτικό Τουριστικό, Ιστορικό Οδηγό, για την ανάδειξη του τόπου μας, μάλλον εσείς  τα αγνοείται ..με τι χρήματα έγιναν όλα αυτά? Και φυσικά αυτά που άμεσα ξεκινάνε γήπεδο τένις εντός των ημερών , μνημειακός χώρος κλπ. Ποιά η κακοδιαχείριση η σπατάλη και  το μόνο που ξέρετε να ρίχνετε λάσπη που σκοπό έχουν να θίξουν  την Ηθική μας υπόσταση, γιαυτό παρακαλούμε τον κάθε πολίτη  που θέλει να διαπιστώσει την αλήθεια να έρθει κατ’ ευθεία στην υπηρεσία της ΔΗΚΑΔΙΜΕ να μάθει  τα πάντα και εσάς σας προκαλούμε κ. Γκόγκου να απευθυνθείτε στην Δικαιοσύνη γιαυτά που μας κατηγορείτε…περιμένουμε..! και να ξέρετε ότι το Νομικό πρόσωπο του Δήμου μας το ζηλεύουν πολλοί Δήμοι που ζητούν συμβουλές για να πετύχουν και αυτοί,μάλλον ξέρετε ότι εδώ γίνεται κάτι μεγάλο και δεν το αντέχετε !!

Οσο για τους μισθούς που παίρνουμε κ. ΓΚΟΓΚΟΥ το μόνο που έχουμε να σας πούμε ΝΤΡΟΠΗ, δεν πιστεύαμε ότι θα πέφτατε σε τόσο χαμηλό επίπεδο ψεύδους..! διότι γνωρίζετε σαν μέλος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ, ότι ενάμιση χρόνο η Πρόεδρος ούτε τα λίγα χρήματα ως έξοδα παράστασης που έπαιρνε πλέον δεν τα παίρνει ,τα έκοψε η πολιτεία και ότι ουδέποτε τα μέλη έπαιρναν χρήματα και καμαρώνουμε κ. Γκόγκου είμαστε οι ποιο μεγάλοι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, κάνουμε τόσα πράγματα και ομορφαίνουμε και προσφέρουμε για τους συνανθρώπους μας ανιδιοτελώς , εσείς για ποιο πράγμα καμαρώνετε? με το να κάνετε φτηνή αντιπολίτευση από ολιγοψυχία , ανυπαρξία, και άγνοια πολλών προβλημάτων του τόπου?

Επίσης μας κατηγορείτε για σπατάλη χρημάτων σε πανηγύρια, επιτέλους κ. Γκόγκου απαντήστε μας στα παρακάτω,

Θέλετε τους συμπολίτες μας ευτυχισμένους, χαρούμενους ή δυστυχισμένους, λυπημένους με πίκρες? γιατί ξέρετε ότι όλα γίνονται για αυτούς, ξέρετε ότι μέρος των χρημάτων του προϋπολογισμού είναι γιαυτόν τον σκοπό και επίσης γίνονται γιατί το αποζητούν  οι ίδιοι οι πολίτες, μάλλον δεν γνωρίζεται ότι με το κακό που έχει βρεί την ανθρωπότητα ένα χρόνο τώρα δεν έχουν γίνει τίποτε  και τους λείπει αυτή η ευκαιρία και η χαρά να νιώσουν λίγο όμορφα? Που να το γνωρίζετε εσεις μάλλον ζείτε σε άλλο κόσμο, έχετε έρθει ποτέ στην θέση τους για να τούς νιώσετε? ..φυσικά δεν γνωρίζετε  γιατί δεν ψηφίσατε  στο έκτακτο εκείνο Συμβούλιο, (ούτε ήρθατε να δείξετε το ενδιαφέρον σας με κάποια πρόταση ή συνδρομή), ότι μέρος των χρημάτων αυτών που ήταν για εκδηλώσεις , πήγε σε έξοδα σίτισης των πασχόντων πλημμυροπαθών συμπολιτών μας για 12 μέρες 1300 μερίδες ημερησίως το κρίσιμο διάστημα, εκτός βέβαια της σημαντικής Βοήθειας της Περιφέρειας , κάποιων συλλόγων και χορηγών άρα αντί για χαρά και πανηγύρια όπως λέτε να τα διαθέτουμε σε δυστυχία? ) που είναι η σπατάλη κ. Γκόγκου.

Μήπως δεν θέλετε να τονώνουμε το βιοποριστικό πλαίσιο του τόπου μας με το να γίνονται πολιτιστικά δρώμενα και γενικά εκδηλώσεις όταν επιτρέπονται;

Μήπως δεν γνωρίζεται ότι οι Εκθέσεις καλών Τεχνών, Βραδιές , Λογοτεχνίας, Μαραθώνιοι, Ανθοκομικές, Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης, συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες, δρώμενα οι οποίες έχουν καθιερωθεί τα τελευταία έτη ,είναι αυτές που αναδεικνύουν το Πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο του τόπου, τέλος πάντων κ Γκόγκου  γνωρίζεται ότι πολλά από τα πανηγύρια και κάθε είδους εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας γιατί αυτά ζητούν εγγράφως στα αιτήματα τους γιατί είναι οι παραδόσεις και η ταυτότητα τους, δεν ξέρετε μάλλον ότι με αυτά είναι χαρούμενοι οι πολίτες και οι νέοι? (τελικά τι θέλετε? πείτε καθαρά να στηρίζουμε τους συλλόγους όπως επιθυμούν ή όχι να στηρίζουμε τα ήθη και τα έθιμα ή όχι να το ξεκαθαρίσετε για να το γνωρίζουν πλέον ), βέβαια είτε το θέλετε είτε όχι εμείς θα πράττουμε ότι θέλουν οι νέοι που αποτελούν τους συλλόγους και κατ΄επέκταση την κοινωνία του αύριο και καμαρώνουμε που θέλουν να κρατήσουν ψηλά την σημαία της παράδοσης.

 Μεταξύ των ψευδών κατηγοριών σας και της αλήθειας κ. Γκόγκου απέχει χιλιάδες μίλια.

Το ξέρετε ότι πρώτη η Πρόεδρος σας κάλεσε να συμμετέχετε στην Ομάδα της ΔΗΚΑΔΙΜΕ για τον Πολιτισμό και για την Αλληλεγγύη κατά τον χρόνο σύνθεση της και μαζί να πορευθούμε σε αυτόν τον όμορφο δρόμο μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όπως άψογα συμπορεύθηκε μαζί μας ο κ.  Μπουροδήμος αφήνοντας τις όποιες αντιπαραθέσεις πίσω, γιατί εδώ όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι και γινόμαστε σωστότεροι και ποιο δημιουργικοί.. λυπάμαι που αλλάξατε πορεία και τέτοια άτομα μόνο κακό κάνουν στον Πολιτισμό .. 

Η Πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ

Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία

Διαβάστε τι είχε πει σε ανακοίνωση της η δημοτική σύμβουλος Τζοβάνα Γκόγκου

 

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΔΗΚΑΔΙΜΕ γίνονται τηλεφωνικά κατόπιν εντολής της προέδρου κας.Μύταλα-Τζεράνη,παρ ότι από το νόμο προβλέπεται η δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών λόγω covid 19.

Για τον λόγο αυτό έχουμε δηλώσει εγγράφως ως αντιπολίτευση τις ενστάσεις μας, αλλά η αλαζονική και μικροπολιτική νοοτροπία της προέδρου απαξιώνει κάθε άλλη φωνή μέσα στο διοικητικό συμβούλιο .Ακόμα και του Δημάρχου που ουδόλως υπολογίζει , ακόμα και μετά την παραίνεση του τα διοικητικά συμβούλια να γίνονται κανονικά όπως και τα δημοτικά συμβούλια στα οποία η κα.Μύταλα παρευρίσκεται.

 

Ίσως βέβαια αυτό να διευκόλυνε την πρόεδρο να περάσει τον προϋπολογισμό της Δηκαδιμε όπως αυτή θέλει χωρίς αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις.

 

Καταγγέλουμε λοιπόν αυτες τις μη δημοκρατικές διαδικασίες που σφραγίζουν με αδιαφάνεια και προχειρότητα την ψήφιση των θεμάτων.Η διαχείριση των χρημάτων γίνεται με προχειρότητα , προσωπικά κριτήρια και όχι μόνο και μιλάμε για προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ .Χρήματα τα οποία με τη σωστή διαχείριση θα μπορούσαν να φέρουν άριστα αποτελέσματα και να εκσυγχρονίσουν τους παιδικούς σταθμούς τα ΚΑΠΗ…κλπ.

 

Αντιθετα χρησιμοποιούνται και σπαταλώνται χωρίς σχεδιασμό και όραμα.Άνιση μεταχείριση συλλόγων,πανηγυράκια,βολέματα σε δικούς τους ανθρώπους χωρίς παραγωγή πραγματικού πολιτισμού.

 

Οι αιρετοί οι οποίοι απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους διοικούν με μοναδική αναποτελεσματικότητα με ολοφάνερο αποτελέσμα την εξαθλίωση και υποβάθμιση του Δήμου μας.

Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Τζοβάννα Γκόγκου.