MY KTEO

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διπλός διαγωνισμός για την πώληση της ΛΑΡΚΟ


Στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διπλός διαγωνισμός για την πώληση της ΛΑΡΚΟ. Αυτό αναφέρουν πηγές, θυμίζοντας ότι πριν την προκήρυξη του Ειδικού Διαχειριστή για τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ και του ΤΑΙΠΕΔ για εκείνα που ανήκουν στο Δημόσιο, θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση. Το κείμενό της θα ανάβει το πράσινο φως για τις δύο διαδικασίες καθορίζοντας τις λεπτομέρειες που αφορούν στις σχέσεις των εμπλεκομένων πλευρών.

Αρμόδιοι παράγοντες σημειώνουν πως θα πρόκειται για δύο παράλληλους διαγωνισμούς. Με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα έως τώρα, το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Αγ. Ιωάννη Βοιωτίας.

Ο Ειδικός Διαχειριστής θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση του ενεργητικού που ανήκει στην εταιρία, όπως τα μεταλλευτικά δικαιώματα στα πέντε μεταλλεία της Εύβοιας, στο μεταλλείο της Καστοριάς και στο λιγνιτωρυχείο στα Σέρβια Κοζάνης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στους διαγωνισμούς θα υπάρχει όρος ώστε ο υποψήφιος επενδυτής του εργοστασίου να κάνει αντιπροσφορά και για τα μεταλλεία, αλλά και αντίστροφα (ρήτρα shoot out).