MY KTEO

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών -Τι αλλάζει


Βασικό στοιχείο της συνολικής στρατηγικής του υπουργείου Παιδείας αποτελεί η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρει το ipaidia.gr, σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς θα εισαχθεί ένα σύστημα αξιολόγησης, το οποίο θα επιβραβεύει όσους μοχθούν στις σχολικές αίθουσες, θα προβλέπει την επιμόρφωση όσων χρειάζονται βοήθεια και, ασφαλώς, τη μετακίνηση σε άλλες υπηρεσίες όσων εκπαιδευτικών κριθούν ακατάλληλοι να διδάξουν.

Ο στόχος της αξιολόγησης, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου, δεν είναι τιμωρητικός και γι’ αυτό θα λαμβάνονται υπ’ όψιν διάφορα κριτήρια, ακόμη και πρωτοβουλίες για δράσεις εκτός της τάξης, όπως π.χ. συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή άλλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Άγνωστο είναι πώς θα γίνει δεκτή η αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την απόφαση της υπουργού Παιδείας να διενεργούνται οι εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκτός σχολικού ωραρίου. Οι αλλαγές, όμως, έχουν την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και δύσκολα θα υπάρξουν πισωγυρίσματα.